3 ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΤΕ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΑΛΟΝΙ | Vellea Home

 2022-12-01

3 ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΤΕ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΑΛΟΝΙ

Η χρήση του χώρου του τοίχου προς όφελός σας και η αλλαγή της διακόσμησης που κάνει το δωμάτιο να φαίνεται μικρό μπορεί να βοηθήσει πολύ στη μεταμόρφωση ενός μικρού καθιστικού. Αλλά αυτή είναι μόνο μία από τις προσεγγίσεις που θα σας προσφέρουμε για να αλλάξετε εντελώς την εμφάνιση του σαλονιού σας.

Συμβουλή N1: Δημιουργήστε περισσότερο χώρο

Οι μικροί χώροι αξίζουν να διακοσμούνται και να χρησιμοποιούνται εξίσου αποτελεσματικά με τους μεγαλύτερους. Αλλά η επίπλωσή τους με τρόπο που δεν φαίνεται ακατάστατο μπορεί να είναι μια πρόκληση. Το σαλόνι είναι το κέντρο του σπιτιού και το μέρος που χρησιμοποιούμε για χαλάρωση και διασκέδαση. Ακολουθούν μερικές ιδέες για ένα μικρό σαλόνι που θα σας δείξουν πώς να χρησιμοποιείτε τον περιορισμένο χώρο σας με σύνεση και πώς μερικές απλές αλλαγές μπορούν να κάνουν το δωμάτιό σας να φαίνεται άνετο και πιο ευρύχωρο.
Ένας εύκολος τρόπος για να φρεσκάρετε οποιονδήποτε χώρο είναι να βάψετε περβάζια , για παράδειγμα. Ειδικά σε ένα μικρό χώρο διαβίωσης, μια νέα στρώση χρώματος μπορεί να γίνει μια εξαιρετική έμφαση στο σαλόνι σας και να αναδείξει τις λεπτομέρειες. Και ως γνωστόν αποτελούν τη βάση του καλού γούστου.

Δημιουργήστε περισσότερο χώρο στο δωμάτιο χρησιμοποιώντας καθρέφτες. Η αντανάκλαση του καθρέφτη ξεγελάει το μάτι ώστε να πιστέψει ότι ο χώρος είναι μεγαλύτερος από ό,τι είναι.Επίσης, η χρήση καθρεφτών με διαφορετικά μεγέθη, σχήματα ή τύπους πλαισίου σάς επιτρέπει να εκφράσετε το δικό σας προσωπικό στυλ.
Όσο λιγότερη ακαταστασία υπάρχει σε ένα δωμάτιο, τόσο μεγαλύτερο θα φαίνεται. Επομένως, πρέπει να απαλλαγούμε από ό,τι την «βαρύνει». Ενώ οι κουρτίνες προσθέτουν ζεστασιά, μπορούν επίσης να κλείσουν ένα χώρο. Συνιστούμε λοιπόν περσίδες. Είναι ιδανικά για την είσοδο φυσικού φωτός διατηρώντας τους τοίχους και τα δάπεδα καθαρά.

Συμβουλή N2: Επιλέξτε λειτουργικά και δημιουργικά έπιπλα

Για να χρησιμοποιήσετε αποτελεσματικά το χώρο στο δωμάτιο, πρέπει να σκεφτείτε δημιουργικούς τρόπους για να αποθηκεύσετε τα υπάρχοντά σας. Μια από τις καλύτερες ιδέες για ένα μικρό σαλόνι προς αυτή την κατεύθυνση είναι ότι όλα πρέπει να έχουν τη θέση τους. Σκεφτείτε κάθετα όταν πρόκειται για την αποθήκευση και την εμφάνιση αντικειμένων. Αυτά μπορεί να είναι ψηλές συρταριέρες, ράφια για βιβλία και αγαπημένα σουβενίρ, καθώς και συνθέσεις σαλονιού με λειτουργικές ενότητες.

 

Εάν το μικρό σας σαλόνι χωράει μόνο λίγα άτομα, μην το παρακάνετε με τα καθίσματα. Ανταλλάξτε τον μεγάλο καναπέ ή τον τμηματικό καναπέ που θα κλείσει το δωμάτιο με έναν μικρότερο γωνιακό καναπέ. Φυσικά, μπορείτε πάντα να βασίζεστε σε ένα επιπλέον σκαμπό, το οποίο όχι μόνο θα αποθηκεύει τα υπάρχοντά σας, αλλά θα παρέχει και ένα επιπλέον μέρος για να καθίσετε.
Η γωνία της κουζίνας θα μπορούσε επίσης να ταιριάζει ως μια καλή λύση για το σαλόνι σας όταν δεν έχετε ξεχωριστή τραπεζαρία. Με αυτόν τον τρόπο, θα έχετε ταυτόχρονα άνετα έπιπλα με ταπετσαρία και ξεχωριστό χώρο τραπεζαρίας.

Μια εξαιρετική συμβουλή για ένα μικρό σαλόνι είναι να χρησιμοποιήσετε τον χώρο του τοίχου προς όφελός σας. Η βάση τηλεόρασης εξαλείφει την ανάγκη για κέντρο πολυμέσων ή κονσόλα. Προσθέστε στυλ στο χώρο προσθέτοντας μια λειτουργική συρταριέρα ή πάγκο από κάτω για καθίσματα και αποθήκευση. Επίσης, θα μπορούσατε να δημιουργήσετε μια οριζόντια τοποθετημένη εταζέρα -βιβλιοθήκη.

Κρεμάστε υφασμάτινα καλάθια σε κρεμάστρες στον τοίχο. Αυτό όχι μόνο θα σας προσφέρει επιπλέον αποθηκευτικό χώρο, αλλά θα δείξει επίσης πόσο καλλιτεχνικοί και δημιουργικοί είστε. Τα καλάθια προσθέτουν μια απαλή, φυσική αίσθηση σε κάθε χώρο. Εκτός από αυτά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και μικρά ξύλινα τελάρα ή κουτιά λουλουδιών.

 Ένα άλλο σημαντικό hack είναι να περιηγηθείτε καλά στο χώρο του δωματίου και να βρείτε όλες τις βολικές κόγχες που θα μπορούσατε να γεμίσετε με ό,τι δεν χρειάζεστε σε καθημερινή βάση.

Και μην ξεχνάτε να ακολουθείτε τη μόδα. Τα περισσότερα μοντέρνα έπιπλα έχουν χαμηλό και λεπτό προφίλ και επομένως είναι ιδανικά για μικρά σαλόνια. Διακοσμήστε με μοντέρνα έπιπλα σε ανοιχτά χρώματα για να ανοίξετε το δωμάτιο. Δεν χρειάζεται να στοιχηματίζετε σε σετ και λύσεις ενός τύπου, το αντίθετο! Όσο πιο τολμηρό προσεγγίζετε το όραμα αυτού του δωματίου, τόσο περισσότερη άνεση θα εξασφαλίσετε.

Συμβουλή Ν3: Επιλέξτε τη σωστή διακόσμηση και αξεσουάρ

Και όταν μιλάμε για εμφάνιση, δεν μπορούμε να μην δώσουμε σημασία στα αξεσουάρ. Όπως ήδη αναφέρθηκε, αξιοποιούμε στο έπακρο τους τοίχους του σαλονιού για εξοικονόμηση χώρου. Ας τα «υπερφορτώσουμε» λοιπόν με τέχνη! Σωστά, εκφράστε τη θέληση και το στυλ σας! Δώστε στον τοίχο την ευκαιρία να πει ιστορίες.

Η προβολή πινάκων  θα αξιοποιήσει τον κάθετο χώρο και θα προσθέσει προσωπικό στυλ στο σαλόνι σας. Επιλέξτε κάτι που προσφέρει μια ανεβασμένη, αιθέρια διάθεση - όπως η floral τέχνη , για παράδειγμα. Οι μεταλλικοί τόνοι θα προσθέσουν λάμψη, η γεωμετρία θα διαλύσει το σκηνικό. Τα πλούσια χρώματα θα δημιουργήσουν την τολμηρή διακόσμηση αυτού του δωματίου.
Τα αξεσουάρ μπορούν επίσης να συνδυαστούν με ένα μικρό χαλί που βρίσκεται στη μέση του σαλονιού.

Какъвто Όποια προσέγγιση κι αν επιλέξετε, όλα πηγαίνουν στη μοντέρνα εσωτερική διακόσμηση, αρκεί να ταιριάζει στο στυλ σας. Η επιδίωξη της ισορροπίας και της αρμονίας με το χώρο μας κάνει να εκφραζόμαστε όλο και περισσότερο μέσα από τα σπίτια μας. Επομένως, είμαστε δίπλα σας με τις καλύτερες προτάσεις και ιδέες για το σπίτι σας.

Ακολουθησε μας