5 ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΕΠΙΠΛΩΣΗ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΔΩΜΑΤΙΟ | Vellea Home

 2022-09-15

5 ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΕΠΙΠΛΩΣΗ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΔΩΜΑΤΙΟ

Ένα κοινόχρηστο παιδικό δωμάτιο  συχνά σφύζει από δραστηριότητες, αντανακλώντας την προσωπικότητα των παιδιών σας. Αναπτύσσονται συνεχώς και αυτό αναπόφευκτα οδηγεί σε νέες ιδέες για τον κόσμο γύρω τους. Γι' αυτό δεν είναι εύκολο να δημιουργηθεί ένας χώρος που αφενός να είναι κοινόχρηστος και αφετέρου να παρέχει την απαραίτητη ιδιωτικότητα και ευρυχωρία. Επίσης, εάν τα παιδιά σας είναι φοιτητές, η ανάγκη για ιδιωτικότητα αυξάνεται. Αλλά με λίγη σκέψη και προσπάθεια, μπορείτε να κάνετε ακριβώς αυτό.

Ακολουθούν μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε έναν αρμονικό κοινόχρηστο χώρο στο παιδικό δωμάτιο όταν έχετε περισσότερα από ένα παιδί .

1. Δημιουργήστε προσωπικό χώρο στο δωμάτιο

Όταν έχεις μόνο ένα δωμάτιο και σε αυτό πρέπει να μένουν μαζί ένα αγόρι και ένα κορίτσι, καλό είναι να σκεφτείς έναν τρόπο να έχει ο καθένας τον δικό του χώρο στο παιδικό δωμάτιο.

Ο ευκολότερος τρόπος για να το κάνετε αυτό είναι με κουρτίνες. Μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε για να χωρίσετε τα κρεβάτια ή να διαχωρίσετε τον χώρο ύπνου από τον χώρο μελέτης ή παιχνιδιού.   

Ακόμη και οι κουκέτες μπορούν να έχουν κουρτίνες σε κάθε επίπεδο . Εάν θέλετε να φέρετε μια αίσθηση περιπέτειας στο δωμάτιο, επιλέξτε κρεβάτια με ουρανό ή εγκαταστήστε ένα μικρό παιχνιδότοπο για να χρησιμεύσει ως γωνιά ανάγνωσης.

Ένα ανοιχτό ράφι μπορεί επίσης να λειτουργήσει ως διαχωριστικό. Εάν το νηπιαγωγείο είναι αρκετά μεγάλο, χρησιμοποιήστε ράφια ως διαχωριστικά και χαρτί στη μία πλευρά για να το κάνετε να μοιάζει με τοίχο.

Φροντίστε να συμπεριλάβετε δύο ή περισσότερα ξεχωριστά γραφεία και καρέκλες, προσαρμοσμένα σε σχέδιο για κάθε παιδί. Έτσι, ο καθένας από αυτούς θα έχει τη δική του γωνιά μελέτης και θα προετοιμάζεται ανεξάρτητα για το σχολείο. Είναι απαραίτητο να υπάρχει λίγος χώρος μεταξύ τους για να μην παρεμβαίνουν μεταξύ τους..

2. Επιλέξτε στυλ που θα είναι διαχρονικό με την πάροδο του χρόνου

Ανεξάρτητα από τα έπιπλα ή το θέμα που θα επιλέξετε, βεβαιωθείτε ότι μπορεί να αναπτυχθεί μαζί με το παιδί σας. Τα γούστα των νηπίων αλλάζουν με την ηλικία, γι' αυτό επιλέξτε αντικείμενα που δεν απαιτούν από εσάς να αναδιατάξετε εντελώς τα έπιπλα του παιδικού δωματίου.

 Για παράδειγμα, ένα δωμάτιο σε ουδέτερο χρώμα μπορεί να μεταμορφωθεί με διαφορετικές χρωματικές πινελιές κατά τη διάρκεια ενός συγκεκριμένου χρονικού διαστήματος: Αυτές μπορεί να είναι νέες κουρτίνες, κλινοσκεπάσματα, φωτιστικά, πουφ και χαλιά. Φυσικά, καλό είναι να είναι επίκαιροι και να έχουν άνετα και μοντέρνα έπιπλα στο δωμάτιό τους που να αντικατοπτρίζουν το στυλ τους. Γιατί αυτός είναι ο μικρός τους κόσμος όπου δημιουργούν και ονειρεύονται το μέλλον.

3. Επενδύστε στην αποθήκευση

Επειδή πρέπει να συσκευάζετε διπλάσια πράγματα σε ένα παιδικό δωμάτιο , φροντίστε να υπάρχει χώρος για τα πάντα - ράφια, κάδοι για μεγάλα παιχνίδια, κρεμάστρες τοίχου ή πόρτας για να κρεμάσετε ρούχα και αξεσουάρ, αποθήκευση κάτω από το κρεβάτι για κουβέρτες, παπλώματα κ.λπ. .n. Με αυτόν τον τρόπο, θα ελευθερώσετε τον κύριο χώρο για παιχνίδια και ψυχαγωγία.

Επενδύστε σε απλά, ελαφριά έπιπλα που εξοικονομούν χώρο, όπως κουκέτες, καθαρά ντουλάπια ή ανοιχτά ράφια για να εξαλείψετε την ακαταστασία. Αυτό δίνει στο δωμάτιο μια ελαφριά και ευάερη εμφάνιση. Τα σκαμπό τύπου «μπαούλο » θα κάνουν εξαιρετική δουλειά, γιατί θα είναι ένα έπιπλο 2 σε 1 για το παιδικό δωμάτιο.

Μπορείτε επίσης να μετατρέψετε την αποθήκευση σε διακοσμητικό εστιακό σημείο. Για παράδειγμα, σημειώστε τα αρχικά τους σε συρτάρια ή πόρτες ντουλάπας. Έτσι ο καθένας θα ξεχωρίσει τον προσωπικό του χώρο. Είναι επίσης επιθυμητό να παρέχονται ξεχωριστά ντουλάπια ή κουτιά αποθήκευσης για τα εκπαιδευτικά βοηθήματα. Ακόμα κι αν τα παιδιά σπουδάζουν στην ίδια τάξη, το καθένα από αυτά διακρίνεται από τα δικά του ενδιαφέροντα και την πρόοδό του στο σχολείο.

4. Κάντε τους κοινόχρηστους χώρους προσβάσιμους

Πριν ξεκινήσετε την τακτοποίηση των επίπλων σε ένα παιδικό δωμάτιο, βεβαιωθείτε ότι όλα τα παιδιά σας έχουν ίση πρόσβαση σε κοινόχρηστους χώρους όπως μπάνιο, μπαλκόνι κ.λπ. Η ίδια αρχή ισχύει αν μοιράζονται μια κονσόλα  ή μια μεγάλη βιβλιοθήκη.

Το να έχετε κοινά μέρη είναι επίσης ένας καλός τρόπος για να ενθαρρύνετε τη σύνδεση μεταξύ τους. Για παράδειγμα, η κάθετη τοποθέτηση του κρεβατιού επιτρέπει εύκολες συνομιλίες. Προσθέστε ένα κομοδίνο ανάμεσά τους για να δημιουργήσετε μια επιφάνεια για μια λάμπα ή μια εξαιρετική αποθήκευση και για τους δύο σας. Έτσι θα τους δημιουργήσετε μια ευκαιρία να επικοινωνούν πιο συχνά χωρίς να απομακρύνονται από τον προσωπικό τους χώρο.

5. Επιλέξτε ένα κοινό θέμα σχεδίασης που ταιριάζει σε όλα τα παιδιά σας

Όταν συνδυάζετε στυλ εσωτερικής διακόσμησης ανάλογα με την ηλικία και το φύλο, μπορεί να προκύψουν προβλήματα. Γι' αυτό σας συνιστούμε να επιλέξετε ουδέτερους ως προς το φύλο συνδυασμούς χρωμάτων όπως λευκό και γκρι, τιρκουάζ και κίτρινο κ.λπ. Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα ίδια χρώματα σε όλο το υπνοδωμάτιο και να εξατομικεύσετε τις γωνίες με μονόγραμμα μαξιλάρια ή να ρίξετε μαξιλάρια στα αγαπημένα χρώματα των παιδιών σας.

Μπορείτε επίσης να έχετε διαφορετικούς τοίχους με έμφαση ή ταπετσαρία. Συνδυάστε έπιπλα και εκθέματα για να αναδείξετε την προσωπικότητα κάθε παιδιού για να δημιουργήσετε μια εκλεκτική εμφάνιση. Δώστε προσοχή σε αντικείμενα όπως χαλάκια πόρτας, κουρτίνες, μαξιλάρια, πετσέτες, τα οποία επίσης συνδυάζονται αρμονικά με το επιλεγμένο θέμα.

Τέλος, επειδή πρόκειται για κοινόχρηστο δωμάτιο, συμπεριλάβετε φωτογραφίες που δείχνουν τα παιδιά σας να μεγαλώνουν μαζί ή έχετε έναν πίνακα ανακοινώσεων όπου μπορούν να δημοσιεύουν φωτογραφίες και χειροτεχνίες για να ενώσουν τον χώρο. Επίσης, μην ξεχάσετε να τα συμπεριλάβετε στη διαδικασία. Η δημιουργικότητά τους μπορεί συχνά να οδηγήσει σε εκπληκτικά όμορφα αποτελέσματα για το κοινό τους δωμάτιο.

 

 

Ακολουθησε μας