6 ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΠΡΟΤAΣΕΙΣ ΓΙΑ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΓΡΑΦΕΙΟΥ | Vellea Home

 2022-09-20

6 ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΠΡΟΤAΣΕΙΣ ΓΙΑ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΓΡΑΦΕΙΟΥ

Σε μια δυναμική επαγγελματική ζωή, είναι όλο και πιο σημαντικό να δημιουργούμε έξυπνους χώρους εργασίας που προσελκύουν και διατηρούν τα καλύτερα ταλέντα. Ο μοντέρνος σχεδιασμός γραφείου εξελίσσεται και αλλάζει για να ανταποκρίνεται στις ανάγκες του εργασιακού περιβάλλοντος: υβριδικοί και ευέλικτοι χώροι εργασίας, σχέδια και χώροι που εστιάζουν στην ευημερία, εμπνευσμένα από την κοινότητα είναι μόνο μέρος της μεγάλης αλλαγής.

Τι μπορεί να κάνει ο σύγχρονος σχεδιασμός γραφείου για την επιχείρησή σας;

Αυτές τις μέρες, ο μισθός είναι μόνο ένα μικρό κομμάτι του παζλ ικανοποίησης των εργαζομένων. Οι άνθρωποι χρειάζονται έναν εργασιακό χώρο που διεγείρει τη δημιουργικότητα, τη συνεργασία και την επικοινωνία, ενώ μειώνει το στρες και το άγχος. Επιπλέον, ο μοντέρνος και αποτελεσματικός σχεδιασμός γραφείου αυξάνει την παραγωγικότητα και εγγυάται πραγματικά αποτελέσματα για τις επιχειρήσεις.

Έχουμε συλλέξει μερικές από τις πιο αποτελεσματικές ιδέες σχεδιασμού γραφείου που συμβάλλουν στην ευχαρίστηση της εργασίας:

1. Ανοιχτός χώρος γραφείου

Οι ανοιχτοί χώροι γραφείων είναι κατάλληλοι για άκρως συνεργατικές εργασιακές δραστηριότητες όπου οι εργαζόμενοι κάνουν συχνά ερωτήσεις ο ένας στον άλλον. Οι επιχειρηματικοί τομείς όπως οι πωλήσεις, το μάρκετινγκ και οι δημιουργικοί κλάδοι συχνά χρησιμοποιούν ανοιχτούς χώρους εργασίας για να μεγιστοποιήσουν τα οφέλη της συνεργασίας και της επικοινωνίας.

Το open space office περιλαμβάνει αρκετούς χώρους που είναι επιπλωμένοι διαφορετικά ανάλογα με τον σκοπό τους.

 Ήσυχες περιοχές εστίασης

Οι ζώνες χωρίς περισπασμούς είναι απαραίτητες για τη συγκέντρωση και τη διατήρηση της εστίασης. Ο τύπος της ρύθμισης μπορεί να ποικίλλει από μια απομονωμένη πολυθρόνα ή οθωμανική έως μικρούς ανεξάρτητους σταθμούς εργασίας και κρυφούς ηχομονωμένους χώρους για μέγιστη συγκέντρωση και ιδιωτικότητα.  

Χώροι συνάντησης

Οι ειδικές αίθουσες συσκέψεων αποτελούν συχνά εφαλτήριο για δημιουργική σκέψη και ανταλλαγή ιδεών. Οι χώροι συναντήσεων διατίθενται σε όλα τα σχήματα και μεγέθη και μπορούν να σχεδιαστούν για να ανταποκρίνονται στις ανάγκες και τους στόχους των ανθρώπων σας. Εδώ μπορείτε να στοιχηματίσετε σε άνετα και ακόμη και εκκεντρικά έπιπλα με ταπετσαρία. Τα κατάλληλα αξεσουάρ θα συμβάλουν επίσης σε μια πιο ελεύθερη και χαλαρωτική ατμόσφαιρα.

Χώρος για καφέ

Αυτό είναι το μέρος για ένα αναζωογονητικό ποτό ή ένα νόστιμο σάντουιτς για να σας υποστηρίξει κατά τη διάρκεια της εργάσιμης ημέρας. Φροντίστε να παρέχετε κατάλληλα τραπέζια και καρέκλες, μπορεί επίσης να είναι έπιπλα μπαρ, όμορφα συνδυασμένα με τον υπόλοιπο χώρο. Αυτό το μοντέλο εργασίας δίνει στους υπαλλήλους ευκαιρίες να διαφοροποιήσουν πραγματικά την εργάσιμη ημέρα τους μέσω έξυπνου χωροταξικού σχεδιασμού. Αν αναζητάτε και εσείς την καινοτομία, τότε σκεφτείτε προς αυτή την κατεύθυνση.

2. Ευέλικτος χώρος εργασίας

Οι ευέλικτοι χώροι εργασίας χρησιμοποιούν αρθρωτή κατασκευή για να προσαρμόσουν τα γραφεία, τα τραπέζια και τα καθίσματα στις ανάγκες των ανθρώπων. Αυτό επιτρέπει στα έπιπλα γραφείου να αλλάξουν το μέγεθος για να φιλοξενήσουν μεγαλύτερες ομάδες και να μετακινηθούν πιο εύκολα σε τροχούς. Είναι μια εξαιρετική λύση εάν περιμένετε δυναμική δημιουργία νέων ομάδων και ενισχυμένη συνεργασία μεταξύ των εργαζομένων.

Σε άλλες περιπτώσεις, έχουμε μια επιλογή όπου οι άνθρωποι δεν έχουν συγκεκριμένο χώρο εργασίας στο γραφείο. Το μόνο που χρειάζονται είναι ένα βασικό γραφείο, μια άνετη καρέκλα γραφείου και μια σύνδεση με βύσμα. Με αυτόν τον τρόπο, ο εργαζόμενος μπορούσε να αλλάζει την τοποθεσία του καθημερινά. Αυτό επιτρέπεται σε εταιρείες όπου η επιχείρηση είναι πλήρως ψηφιοποιημένη. Οι αδιάθετοι χώροι πιστεύεται ότι βελτιώνουν τη συνεργασία μεταξύ των εργαζομένων, καθώς τα σημερινά έργα γίνονται πιο δυναμικά και ελεύθερα.

3. Βιοφιλικός σχεδιασμός

Ο βιοφιλικός σχεδιασμός είναι μια από τις πιο hot τάσεις. Ένας πράσινος χώρος εργασίας έχει τη δύναμη να τονώσει τη διάθεση, την παραγωγικότητα και την ευημερία του γραφείου σας. Βασίζεται στην ιδέα ότι οι άνθρωποι έχουν μια έμφυτη ανάγκη να συνδεθούν με τη φύση και αυτό αυξάνει την αποτελεσματικότητά τους. Μπορείτε να επιτύχετε αυτό το αποτέλεσμα συμπεριλαμβάνοντας τα ακόλουθα στοιχεία στον χώρο γραφείων της εταιρείας:

▪ Περισσότερο φυσικό φως μέσα από μεγάλα παράθυρα και κατάλληλος φωτισμός.

▪ Το νερό αναβλύζει με τη μορφή σιντριβανιών, μίνι λιμνών, βρυσών και άλλων.

▪ Πολλά και διαφορετικά φυτά. Φυσικά, ήρθε η ώρα να λάβετε υπόψη το είδος τους για να μην προκαλέσουν αλλεργίες.

  • Και φυσικά, υπέροχη φυσική θέα!Εάν η τοποθεσία του γραφείου σας δεν το επιτρέπει, μπορείτε πάντα να μεταμορφώσετε έναν τοίχο με μια κατάλληλη σχεδιαστική λύση.
  • Συμπεριλάβετε περισσότερο ξύλο και οικολογικά υλικά, αφήστε τα έπιπλα του γραφείου σας να είναι στα χρώματα της φύσης.Αναζητήστε έναν ισορροπημένο συνδυασμό μεταξύ του επιχειρηματικού κόσμου και του περιβάλλοντος.

4. Σπίτι από το σπίτι

Η δημιουργία ενός χώρου που αισθάνεται σαν το σπίτι είναι μια σημαντική τάση τα τελευταία χρόνια. Σκεφτείτε φωτεινούς και άνετους καναπέδες, καθίσματα και τραπεζάκια καφέ, κούνιες για χαλάρωση, τραπέζια πινγκ πονγκ, χώρους χαλάρωσης όπως μπαλκόνια διακοσμημένα με έπιπλα κήπου και άλλα.

Η ιδέα είναι να γίνει ο χώρος εργασίας όσο το δυνατόν πιο χαλαρωτικός και χωρίς άγχος.

5. Βιομηχανικός σχεδιασμός γραφείων

Το δημοφιλές βιομηχανικό στυλ διαφημίζει την επιχείρησή σας ως αντισυμβατική, δημιουργική, επαναστατική ή έξω από την επικρατούσα τάση. Είναι ένα τολμηρό βήμα μακριά από την εταιρική πολυτέλεια και αγκαλιάζεται από νεοφυείς επιχειρήσεις και εταιρείες με ταυτότητα επωνυμίας που βασίζεται στην απλότητα.

Από πρακτική άποψη, τα βιομηχανικά σχέδια γραφείων τείνουν να είναι πιο φιλικά προς τον προϋπολογισμό από άλλα είδη σχεδιασμού γραφείου. Τείνει επίσης να προσελκύει νεότερους δημογραφικούς που θέλουν να ασκήσουν τη δημιουργικότητά τους και τον αντισυμβατικό τρόπο σκέψης τους.

6. Εργονομικοί χώροι εργασίας

Όλοι γνωρίζουμε ότι ο καθιστικός τρόπος ζωής είναι ανθυγιεινός, επομένως δεν αποτελεί έκπληξη ότι το να κάθεστε στο γραφείο σας για μεγάλες χρονικές περιόδους μπορεί να έχει αρνητικό αντίκτυπο στην υγεία σας.

Για την αντιμετώπιση αυτού του ζητήματος, οι σύγχρονοι χώροι εργασίας γραφείου ενσωματώνουν τις ακόλουθες νέες τεχνολογίες στους σταθμούς εργασίας τους:

▪ Εργονομικές καρέκλες.

▪ Γραφεία με ρυθμιζόμενο ύψος.

▪ Επιτραπέζιες βάσεις για καθιστή/στάση: Ονομάζονται επίσης "όρθια γραφεία", αυτές είναι μηχανικές πλατφόρμες ρυθμιζόμενου ύψους που βρίσκονται στην κορυφή του γραφείου στο οποίο είναι τοποθετημένη η οθόνη, το πληκτρολόγιο και το ποντίκι σας. Είναι κατάλληλα όταν ο εργαζόμενος θέλει να εναλλάσσει καθιστή και όρθια θέση κατά τη διάρκεια της εργασίας.

▪ Μπάλα για κάθισμα αντί για καρέκλες.

▪ Κατάλληλος φωτισμός, καθώς και πρόσθετα επιτραπέζια ,φωτιστικά με δυνατότητα ρύθμισης ύψους και κατεύθυνσης φωτισμού.

Όλοι ξοδεύουμε πολύ χρόνο στη δουλειά, επομένως αξίζει να επενδύσουμε σε στρατηγικά σχεδιασμένους και σύγχρονους χώρους εργασίας.

 

Ακολουθησε μας