7 Συμβουλές για ένα δημιουργικό παιδικό δωμάτιο | Vellea Home

 2019-05-23

7 Συμβουλές για ένα δημιουργικό παιδικό δωμάτιο

Πώς να δημιουργήσετε ένα ευεργετικό περιβάλλον για το παιδί σας; Εδώ θα βρείτε χρήσιμες ιδέες για την επίπλωση του παιδικού που θα βοηθήσει στη γενική ανάπτυξη του μικρού. Και θα ξεκινήσουμε με την  πιο σημαντική συμβουλή - θα πρέπει να πάρετε και την γνώμη του παιδιού σας.

 

Σουσάµι ,ανοιξε .

Η πόρτα είναι η είσοδος και η έξοδος στην ιδιωτική περιοχή του παιδιού. Δημιουργεί μια αίσθηση ασφάλειας και ιδιωτικότητας, έτσι ώστε η μαγεία πρέπει να ξεκινά από εκεί. Μπορείτε να το χρωματίσετε με τα χρώματα του ουράνιου τόξου και αυτή είναι μια πύλη στον κόσμο της νεράιδας. Απλά αφήστε τη φαντασία του παιδιού σας να φτιάξει μια πύλη χρόνου όπως την φαντάζετε.

1-2-3 γρήγορα θα κινηθεί

Η δημιουργία μιας γωνιάς φυσικής δραστηριότητας είναι ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη κάθε παιδιού. Δεν είναι θέμα εξελιγμένου εξοπλισμού γυμναστικής, αλλά για λίγο χώρο και άνεση. Μην ανησυχείτε αν το δωμάτιο δεν είναι πολύ ευρύ, υπάρχει αρκετός χώρος μεταξύ της οροφής και του δαπέδου. Κρεμάστε ένα σχοινί ή κρεμάστε ένα δίχτυ στον τοίχο πάνω στο οποίο αναδύεται το παιδί. Ασφαλίστε το πάτωμα γύρω από τον τόπο με ένα παχύ και μαλακό στρώμα και αφήστε τον αγώνα να ξεκινήσει.

4-5-6 ζωγραφίστε κουμπί για καλή τύχη

Κάθε παιδί πρέπει να έχει τη δυνατότητα να αναπτύξει τη δημιουργική και τη σκέψη του. Συνιστάται να είναι διαφορετικό από τον τόπο εκμάθησης. Δημιουργήστε μια δημιουργική περιοχή. Αφήστε να δημιουργήσετε θαύματα από πηλό και να χτίσετε κάστρα απο  χαρτί μαζί.

 

Μαγικά  έπιπλα για το δωμάτιο

Όσο πιο πρακτικά έπιπλα, τόσο το καλύτερο, αλλά πώς εξηγείτε αυτό το παιδί; Το σκαμπό Mone μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως καλάθι παιχνιδιών ή ένα περίεργο πλάσμα που πρέπει να τρώει κάθε βράδυ παιχνίδια. Κινήστε το ενδιαφέρον του στα βιβλία με μια μίνι βιβλιοθήκη Orfi . Είναι σταθερή και μπορεί να είναι μια θαυμάσια μηχανή για τη δημιουργία νέων ιστοριών. Chris είναι ένα διαστημόπλοιο που αλλάζει το μέγεθός του ταξιδεύει μεταξύ γαλαξιών.

Μάθετε ενώ παίζετε ή παίζετε ενώ μαθαίνετε

Δείξτε στο παιδί πόσο ενδιαφέρον είναι ο κόσμος και πάντα θα μαθαίνει  με ευχαρίστηση. Αλλά γιατί να μιλήσουμε για τη μάθηση, αυτή η λέξη γίνεται ένα ενοχλητικό καθήκον για τον έφηβο . Αρκεί ξυπνήσετε την περιέργεια του και τα μάθει τα πάντα. Οι τοίχοι μπορούν να είναι γιγαντιαία λουλούδια και το χαλί - μια κάρτα ταξιδιού. Οι αστερισμοί μπορούν να καλύψουν τα παράθυρα το βράδυ... Το παιδικό δωμάτιο έχει οροφή ; Όχι, υπάρχουν σύννεφα και κοσμικοί πειρατές και οι πλανήτες φέγγουν την νύχτα! Κάδος απορριμμάτων ή καλάθι μπάσκετ; Καταλαβαίνετε πόσο εύκολα μπορείτε να δημιουργήσετε ένα δημιουργικό περιβάλλον και να τονώσετε την περιέργειά του .

 

Όνειρα, βραβεία και επιτεύγματα

Κάνετε χώρο για τα επιτεύγματα του παιδιού σας. Μια σανίδα φελλού στον τοίχο ή ένα μικρό τμήμα με διάφορα βραβεία και έργα από το νηπιαγωγείο θα του δώσει εμπιστοσύνη. Στο ίδιο μέρος τοποθετήστε και τα όνειρά του. Να ζωγραφίζει τον εαυτό του σε 10 χρόνια και να βάλει το πορτρέτο του μέλλοντος παράλληλα με τα επιτεύγματα. Μην τον εμποδίσετε να ονειρεύεται να επιτύχει κάτι κάποια μέρα, πρέπει να πιστέψει ότι μπορεί.

Εξοπλίστε το δωμάτιο με αγάπη και παρουσία

Αυτό είναι το πιο σημαντικό πράγμα για το παιδί σας. Οτιδήποτε παρέχετε σαν άνεση, έπιπλα, παιχνίδια, δεν είναι τίποτα πιο πολύτιμο από την προσοχή και την αγάπη σας. Δώστε του κάθε μέρα χρόνο για να μιλήσετε, να μελετήσετε μαζί και να παίξετε μαζί του. Η σχέση με τον γονέα είναι ο πιο σημαντικός παράγοντας στην ανάπτυξη του παιδιού, αλλά είμαστε βέβαιοι ότι το γνωρίζετε.

Έχετε ήδη φορτώσει πολλές δημιουργικές ιδέες. Μοιραστείτε τα με το παιδί σας και μαζί δημιουργήστε το τέλειο  παιδικό δωμάτιο.

Ακολουθησε μας