8 λόγοι για να έχετε έναν κήπο Feng Shui | Vellea Home

 2018-06-06

8 λόγοι για να έχετε έναν κήπο Feng Shui

Διαμορφώστε τον κήπο σύμφωνα με το Feng Shui και θα επιτύχετε ό, τι ονειρεύεστε!
Εάν δεν έχετε βρει ακόμα έναν λόγο να κάνετε ένα μίνι κήπο στη βεράντα ή στην αυλή του σπιτιού, θα βρείτε 8 σε αυτό το άρθρο! Με τις εύκολες συμβουλές της αρχαίας κινεζικής θεωρίας, θα είστε σε θέση να επιτύχετε ακόμη και πράγματα που φαινομενικά δεν εξαρτώνται από εσάς. Τι επιθυμείτε; Υγεία; Αγάπη; Χρήματα;Λοιπόν, καλέστε τους στη ζωή σας!
Καθορίστε τους χώρους σας με τις κατευθύνσεις.
Κάντε μια λίστα με τα πράγματα που θέλετε να αλλάξετε και ας ξεκινήσουμε!

1.    Επιτυχία και δόξα / Νότος /


Λείπει η αναγνώριση για την επιτυχία; Επιθυμείτε τη δόξα; Λοιπόν, η κατεύθυνση της επιτυχίας είναι νότια! Εδώ μπορείτε να παίξετε με τη φωτιά! Τα κόκκινα χρώματα καθώς και τα τριγωνικά αντικείμενα αποτελούν τα εργαλεία για την επιτυχία σας. Ισορροπήστε με πράσινους και καφέ τόνους. Το πιο κατάλληλο φυτό για αυτό στο κήπο είναι το περγαμότο - σας ανεβάζει πνευματικά και θα σας βοηθήσει να ανέβετε στα μάτια συναδέλφων και φίλων.

2.    Αγάπη, Γάμος και Οικογένεια / Νοτιοδυτικά /


Εάν τα σχέδια για το κήπο σας περιλαμβάνουν ρομαντικά φανάρια κήπου, τότε αυτή είναι η περιοχή όπου μπορείτε να χρησιμοποιήσετε! Δεντρολίβανο και λεβάντα συνιστώνται για την ενίσχυση των οικογενειακών σχέσεων. Αυτό είναι επίσης ένα καλό μέρος για μπάρμπεκιου.

3.    Δημιουργικές επιτυχίες και παιδιά / δυτικά /


Όλα τα χρυσά, ασήμι και λευκά είναι ευπρόσδεκτα! Φυτέψτε χαμομήλι για να απολαύσετε καλές σχέσεις με τα παιδιά σας. Χρησιμοποιήστε μεταλλικά αντικείμενα ή κυκλικά σχήματα - μπορείτε να δημιουργήσετε γλάστρες με μεταλλικούς κάδους και αν δεν σας αρέσει το γκρι χρώμα μπορείτε να τα βάψετε με λευκό χρώμα.

4.    Ηγεσία και Φίλοι / Βορειοδυτικά /


Θέλετε να είστε πιο επιτυχημένος ηγέτης στη δουλειά σας; Το Feng Shui συνιστά γαλάζια και λευκά λουλούδια και τη χρήση των ίδιων χρωμάτων. Το μεταλλικό στοιχείο θα εναρμονίσει τη σχέση σας με τους ανθρώπους για να ενεργοποιήσετε τη θετική ενέργεια προσθέτοντας ένα ανεμόκρουστο (wind chime). Εάν είναι κατασκευασμένο από κέρματα και με κόκκινα νήματα, θα βοηθήσετε την ευημερία και τον πλούτο.

5.    Καριέρα, πορεία ζωής / βορράς /

Αυτή είναι η περιοχή στην οποία πρέπει να εργαστείτε για να βρείτε τα "θέλω"σας. Ο βασιλικός τονίζει την ατομικότητα και την τύχη στις προσωπικές προσπάθειες. Φυτευμένος στο βόρειο τμήμα του κήπου θα δώσει ώθηση στην καριέρα σας.
Χρησιμοποιήστε αντικείμενα με κυματιστά σχήματα. Είναι επίσης το πιο κατάλληλο μέρος για μια πισίνα νερού - έναν καταρράκτη, ένα ρυάκι, μια μικρή λίμνη ή μια πισίνα πουλιών. Ο ήχος του τρεχούμενου νερού έχει πολύ ηρεμιστικό αποτέλεσμα και ο κήπος δημιουργεί ένα περιβάλλον που δίνει ζωή και προσελκύει θετική ενέργεια.

6.    Δόγμα και την πνευματική ανάπτυξη / βορειοανατολικά /

Ορισμένες από τις πιο όμορφες διακοσμήσεις κήπου είναι κατασκευασμένες με πέτρες! Οι τεράστιοι βράχοι θα σας δώσουν σταθερότητα στη ζωή σας και στο σπίτι σας. Σε μικρότερη κλίμακα σας δίνουν δύναμη και σκοπό. Φυτέψτε ευκάλυπτο για να ξεκαθάρισε τις σκέψεις σας και να πετύχετε την ηρεμία. Η μέντα θα σας βοηθήσει να ανακαλύψετε νέες γνώσεις και διαφώτιση.

7.    Υγεία, όνειρα και φιλοδοξίες / ανατολικά /


Τα βότανα στον κήπο λειτουργούν ευεργετικά για την υγεία και ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα. Τα φυτά με χυμώδη και ημισχερή φύλλα που συγκρατούν το νερό μπορούν να προσελκύσουν ευημερία στη ζωή σας. Για τη μακροζωία Feng Shui συστήνουν το μπαμπού Tuffa και τα αειθαλή φυτά.

8.    Χρήματα και τύχη / νοτιοανατολικά /


Το γιασεμί και το θυμάρι θα προσελκύσουν πλούτο και θα ενθαρρύνουν την οικονομική τύχη. Εάν έχετε μια αυλή μπορείτε να βάλετε ένα μικρό διακοσμητικό σιντριβάνι. Για τη βεράντα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ενυδρείο με χρυσόψαρα, αλλά τα ψάρια πρέπει να είναι μονός αριθμός. Το νερό θα προσελκύσει χρήματα και ευημερία στη ζωή σας και το τρεχούμενο νερό θα έχει πολύ χαλαρωτικό αποτέλεσμα.


Η φροντίδα στω κήπο σας  είναι η φροντίδα των ευχών σας!
Αφού ενεργοποιήσετε τις επιθυμίες σας, φροντίστε να τις απολαμβάνετε κάθε μέρα! Αφαιρέστε τα ξηρά φύλλα, τα αποξηραμένα κλαδιά και καθαρίστε τις δεξαμενές νερού.

Το πιο σημαντικό ερώτημα - ΠΟΤΕ;
Το πιο σημαντικό ερώτημα παραμένει - Πότε να περιμένουμε όλα αυτά τα υπέροχα πράγματα στη ζωή μας;
Μετά από ένα μήνα.
Σύμφωνα με το Feng Shui, χρειάζεται ακριβώς ένας μήνα για να αρχίσετε να αισθάνεστε την αλλαγή.
Τακτοποιήστε με αγάπη και προσοχή την ευτυχία στη ζωή σας και μην ξεχνάτε να διασκεδάζετε!

 

Ακολουθησε μας