Feng Shui συμβουλές για ομορφιά και αρμονία στο σπίτι | Vellea Home

 2020-09-30

Feng Shui συμβουλές για ομορφιά και αρμονία στο σπίτι

 

Το σπίτι είναι το μέρος όπου πρέπει να νιώθουμε ασφαλές, πιο ήρεμοι και πιο ευτυχισμένοι. Αλλά μερικές φορές δεν αρκεί να είναι επιπλωμένα με όμορφα και λειτουργικά έπιπλα, εάν η ισορροπία μεταξύ τους δεν υπάρχει. Το σπίτι μπορεί να γίνει γεννήτρια θετικής ενέργειας.

Αλλά αυτή η αρμονία δεν επιτυγχάνεται μόνο με μοντέρνα, πολύχρωμα και νέα έπιπλα, αλλά με τη σωστή τους διάταξη.

Επομένως, είτε επιπλώνετε ένα νέο σπίτι είτε έχετε αποφασίσει να κάνετε ένα σοβαρό βήμα για να ανανεώσετε το εσωτερικό στο παλιό , πρέπει να σας κάνει να νιώσετε πολύ καλά μεταξύ των τεσσάρων τοίχων - αναδεικνύουντας την καθαρή ενέργεια. Η βασική μου συμβουλή δεν είναι να μην βιαστείτε, να προγραματήσετε προσεκτικά και ήρεμα τις αλλαγές στο σπίτι, να αφιερώσετε αρκετό χρόνο στην έρευνα στο διαδίκτυο. Μπορούμε να επιλέξουμε αυτά τα έπιπλα που θα μας φέρουν αρμονία, ειρήνη και θετικές αισθήσεις.

1. Απαλλαγείτε από όλα τα περιττά έπιπλα

Καθένας από εμάς έχει τουλάχιστον έναν αγαπημένο καναπέ ή πολυθρόνα στην οικογένεια για πολλά χρόνια. Όσο κι αν μας αρέσουν αυτές οι αντίκες, είναι καλό να τα ξεφορτωθούμε. Δυστυχώς, δεν υπάρχει τρόπος να «ξεγελάσεις» τον Φενγκ Σούι και να τους κρύψεις στη σοφίτα ή στο υπόγειο, γιατί παρεμβαίνουν στην ενέργεια και από απόσταση.

Μια κομψή επιλογή είναι να τα ανανεώσετε αλλάζοντας την ταπετσαρία. Με αυτόν τον τρόπο θα κρατήσουν τις οικογενιακές αναμνήσεις και θα ξαναγεννηθούν για μια νέα ζωή που θα φέρει μια ανάσα φρεσκάδας στο σπίτι. Θυμηθείτε ότι το Φενγκ Σούι ανέχεται στρογγυλά σχήματα, οπότε αν πρέπει να επιλέξετε ποια πολυθρόνα θα αλλάξετε, επιλέξτε αυτήν με απαλές καμπύλες.

Φυσικά, οι αντίκες είναι όμορφες πινελιές στο σπίτι, αλλά να μην το παρακάνετε. Και αν δεν έχετε την ευκαιρία για πλήρη επίπλωση του σπιτιού, συνδυάστε τα με μερικές από τις προτάσεις στα Έπιπλα Videnov.

2. Επιλέξτε τα σωστά έπιπλα στην τραπεζαρία

Η τραπεζαρία  πρέπει να είναι ζεστή και άνετη. Γι 'αυτό σας προτείνω να ποντάρετε σε ένα σταθερό ξύλινο τραπέζι. Είναι κάπως πιο φιλόξενο από το γυάλινο και εγγυάται αξέχαστα δείπνα με την οικογένεια ή τους φίλους σας. Επιπλέον, δεν αποσπά την προσοχή από τα νόστιμα πιάτα.

Γύρω από ένα ευρύχωρο τραπέζι μπορείτε να τοποθετήσετε μια απίστευτη ποικιλία από καρέκλες τραπεζαρίας - με διαφορετικά σχήματα ή με διαφορετικά υφάσματα. Μου αρέσουν οι καρέκλες Elise από τα Έπιπλα Videnov - με πόδια από από ξύλο καουτσούκ και πράσινο ύφασμα στα καθίσματα. Εκτός από την εύκολη συντήρησή τους, είναι σταθερές και άνετες. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε πιο τολμηρά μοντέλα όπως το Bernard, ειδικά αν το τραπέζι σας είναι κατασκευασμένο από σκούρο ξύλο καρυδιάς. Και μπορείτε να συνδυάσετε διάφορα μοντέλα εάν το τραπέζι είναι πολύ μεγάλο .

Ένα μικρό κόλπο από μένα - μην ξεχνάτε ότι ένα ευρύχωρο και σταθερό τραπέζι στην τραπεζαρία αξίζει ένα φρέσκο τραπεζομάντιλο, όμορφα πιάτα και μικρές πινελιές, όπως κηροπήγια, πιατάκια και χαρτοπετσέτες.

Και να θυμάστε ότι σύμφωνα με την κινεζική φιλοσοφία, την οποία σας συμβουλεύω να χρησιμοποιήσετε  για μια πιο αρμονική ζωή, η διάθεση του μαγειρέματος μπορεί επίσης να επηρεάσει την ποιότητα του φαγητού. Έτσι χαμογελάστε περισσότερο και μαγειρέψτε με αγάπη. Και αν η ατμόσφαιρα στην κουζίνα είναι ήρεμη και οι συσκευές και τα πιάτα είναι συνδυασμένα, εγγυώμαι ότι θα λαμβάνετε τακτικά χειροκροτήματα.

3. Μην στερήσετε τους  καθρέφτες

Όσο περισσότερη ελευθερία στην ενέργεια, τόσο πιο ισορροπημένοι θα νιώσουμε σαν στο σπίτι. Τα έπιπλα μπορεί να είναι πρακτικά και άνετα, ειδικά αν εμπιστεύεστε αξιόπιστους συνεργάτες όπως τα Έπιπλα Videnov .Ωστόσο, αποφύγετε την άσκοπη συσσώρευση.Εάν τα δωμάτιά σας είναι μικρά, η παρουσία καθρεφτών θα τα επεκτείνει οπτικά. Ωστόσο, φροντίστε να διατηρείτε καθαρούς τους καθρέφτες. Επειδή η αντανάκλαση που βλέπετε στον καθρέφτη είναι αυτή που βλέπουν οι άλλοι μέσα σας.

Είναι καλό να γνωρίζουμε ότι σύμφωνα με τον Φενγκ Σούι, ο μεγαλύτερος καθρέφτης στο σπίτι είναι επίσης ο πιο σημαντικός για την αρμονία. Οι σωστά τοποθετημένοι καθρέφτες προσφέρουν μεγαλύτερη γαλήνη και ευεξία. Και αν καταφέρετε να τα τοποθετήσετε έτσι ώστε να αντανακλούν την όμορφη φυσική θέα μέσα από το παράθυρο, η θετική ενέργεια θα αυξηθεί.

Η τραπεζαρία είναι το κατάλληλο μέρος για την παρουσία καθρεφτών, γιατί συμβολίζει αυτό το μέρος στο σπίτι, όπου συγκεντρώνεται ο «πλούτος» της οικογένειας. Στην  κρεβατοκάμαρα είναι καλό να αποφεύγετε καθρέφτες και έπιπλα με ανακλαστικές επιφάνειες. Εάν ακόμα δεν μπορείτε να τα κάνετε χωρίς αυτά, αφήστε τα διακριτικά.

4. Επιλέξτε φυσικά υλικά στο σπίτι

Φενγκ Σούι προτείνει φυσικά υλικά. Όχι μόνο επειδή αποτελούν πηγή ισορροπίας, αλλά και επειδή είναι πιο ανθεκτικά. Διακοσμήστε τις γωνίες του σπιτιού με περισσότερα στοιχεία από κεραμικά και πέτρα. Είτε το κάνετε σε μεσογειακό στιλ, σε ανατολίτικο στιλ ή σε κάτι πιο μοντέρνο, η απόφαση είναι μόνο θέμα προσωπικού γούστου. Αλλά τα περισσότερα φυσικά υλικά θα επιτύχουν την επιθυμητή αρμονία στο σπίτι, και αν το συνδυάσετε με τελετές ομορφιάς εμπνευσμένες από τη φύση, θα αισθανθείτε ενεργοποιημένοι και χαρούμενοι.

Εάν θέλετε να στοιχηματίσετε σε μια πιο κομψή και καθαρή αισθητική, σας συμβουλεύω να επιλέξετε ανθεκτικά υλικά αρμονίας και άνεσης, όπως κλασικά διακοσμητικά πλακάκια από μάρμαρο ή πέτρα σε φυσικά χρώματα άμμου, τα οποία προσθέτουν την πολυαναμενόμενη νότα του ρομαντισμού.

Ένας τέλειος συνδυασμός για την κουζίνα και την τραπεζαρία μπορεί να είναι ματ ξύλινα έπιπλα και γυαλιστερά κεραμικά πλακάκια. Φυσικά, φρέσκα λουλούδια, αρωματικά κεριά και πάνελ από φυσικά υλικά μπορούν να εμπνεύσουν ακόμη περισσότερο στο σπίτι.
 

5. Επιλέξτε ένα εσωτερικό που ταιριάζει στο γούστο σας

Σύμφωνα με τον Φενγκ Σούι, ένα σοβαρό πρόβλημα ενέργειας είναι τα έπιπλα και τα αξεσουάρ που δεν μας αρέσουν. Γι 'αυτό δεν πρέπει απαραιτήτως να υποδουλωθείτε στις τελευταίες τάσεις της μόδας και να επιλέξετε έπιπλα που ταιριάζουν στην αισθητική σας. Μερικοί προτιμούν την ταπετσαρία των επίπλων να είναι σε γήινα, ουδέτερα χρώματα. Άλλοι, ωστόσο, βασίζονται σε χρωματικές πινελιές. Μια τέτοια χρωματική πρόταση είναι οι πολύχρωμοι καναπέδες-κρεβάτι Ediston από τα Έπιπλα Videnov, με καλοκαιρινά χρώματα μέντας και πορτοκαλιού.

Εάν εξακολουθείτε να έχετε έπιπλα στο σπίτι σας που δεν σας αρέσουν και δεν έχετε χρόνο να αλλάξετε - για παράδειγμα, η κρεμάστρα στο διάδρομο, την οποία χαοτικά γεμίζετε με ρούχα, ήρθε η ώρα να το αλλάξετε και να πάρετε ένα κομψό πορτ μαντώ που δίνει περισσότερα χώρο αποθήκευσης και μια ευκαιρία για την ενέργεια να κινείται ελεύθερα από την είσοδο του σπιτιού σας. Ρίξτε μια ματιά στις προτάσεις μας. Υπάρχουν επί του παρόντος λύσεις στην αγορά για κάθε γούστο και τσέπη.

Και να θυμάστε, η αρνητική ενέργεια δεν παράγεται μόνο από ακατάλληλες εσωτερικές λύσεις. Ναι, μπορούν να επηρεάσουν την αρμονία, αλλά δύσκολα μπορούν να την ενοχλήσουν εάν υπάρχει αρμονία στο σπίτι σας. Ακόμα και τα πιο πολύτιμα, μοντέρνα ή πρακτικά έπιπλα δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την αγάπη.

Ακολουθησε μας