ΓΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΜΙΑ «ΠΡΑΣΙΝΗ» ΚΟΥΖΙΝΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ | Vellea Home

 2022-08-03

ΓΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΜΙΑ «ΠΡΑΣΙΝΗ» ΚΟΥΖΙΝΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ

Προφανώς έχετε πολλά πράσινα πράγματα στην κουζίνα σας – αγγούρια, λάχανο, μαϊντανό, μαρούλι και οτιδήποτε άλλο. Αλλά η αγορά υγιεινών προϊόντων για το τραπέζι σας δεν είναι ο μόνος τρόπος για να ακολουθήσετε έναν πιο φυσικό τρόπο ζωής. Υπάρχουν άλλοι τρόποι για να κάνετε την κουζίνα σας φιλική προς το περιβάλον. Το να αλλάξετε συσκευές ή να σταματήσετε να γεμίζετε το ψυγείο με εμφιαλωμένο νερό είναι μόνο μερικά από αυτά.

Χρησιμοποιήστε συσκευές εξοικονόμησης ενέργειας

 Όταν μετράτε την κατανάλωση ενέργειας της κουζίνας σας, το πρώτο πράγμα που πρέπει να προσέξετε είναι οι συσκευές σας.

Εκτός θέρμανσης και ψύξης, το ψυγείο είναι ο κύριος καταναλωτής του οποίου οι λειτουργίες πρέπει να επιλεγούν προσεκτικά. Ευτυχώς, η σημερινή κατασκευή παρέχει μια σειρά από ευκαιρίες προς αυτή την κατεύθυνση. Διατίθενται μοντέλα κλάσης Α+ με μέση υπολογισμένη ετήσια κατανάλωση μόνο 290 kWh, η οποία εγγυάται τους χαμηλούς λογαριασμούς ρεύματος. Πρόσθετα συστήματα ψύξης που διατηρούν τα τρόφιμα φρέσκα για μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς να χάσουν τις θρεπτικές τους ιδιότητες είναι επίσης μεταξύ των σημαντικών πλεονεκτημάτων που πρέπει να παρατηρήσετε.

Δείτε τι πρέπει να προσέχετε όταν επιλέγετε μια συσκευή εξοικονόμησης ενέργειας: Energy Star και Energy Rating Number. Όσο μεγαλύτερος είναι ο αριθμός ενέργειας, τόσο πιο αποδοτική είναι η συσκευή. Το Energy Star κατατάσσει την απόδοση μιας συσκευής—κάθε συσκευή με ετικέτα Energy Star βρίσκεται στο κορυφαίο 25 τοις εκατό για ενεργειακή απόδοση.

 Το επόμενο πράγμα που πρέπει να ελέγξετε είναι οι ρυθμίσεις θερμοκρασίας, η παρουσία ενός διακόπτη εξοικονόμησης ενέργειας, καθώς και η κατάσταση των στεγανοποιήσεων της πόρτας. Μια καλή συμβουλή είναι να τοποθετήσετε το ψυγείο μακριά από άλλες ηλεκτρικές συσκευές που παράγουν θερμότητα, όπως σόμπες και εστίες μαγειρέματος.

Ας σκεφτούμε και το πλυντήριο πιάτων. Όπως γνωρίζουμε, είναι μια σημαντική πηγή κατανάλωσης νερού και ηλεκτρικής ενέργειας. Εάν αντικαθιστάτε ένα πλυντήριο πιάτων, αναζητήστε ένα που, εκτός από ενεργειακά αποδοτικό, είναι και καλό στο πλύσιμο των πιάτων. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να παραλείψετε την πρόπλυση για να εξοικονομήσετε νερό και να χρησιμοποιήσετε απορρυπαντικά χαμηλού αφρού που είναι μη τοξικά και βιοδιασπώμενα.

Χρησιμοποιήστε υλικά φιλικά προς το περιβάλλον στην κουζίνα

Εάν αποφασίσετε να αντικαταστήσετε ή να αναναιώσετε τη διακόσμησή σας, όπως πάγκους, δάπεδα και πλακάκια, αναζητήστε βιώσιμα υλικά όπως μπαμπού και φελλός. Αυτά τα υλικά παράγονται από φυτά που αναπτύσσονται γρήγορα και αποτελούν φυσική πηγή στην κατασκευή τους.

Με την ξυλεία, για παράδειγμα, χρειάζονται δεκαετίες για να αναπτυχθεί επαρκώς το δέντρο. Στην αγορά διατίθενται επίσης ανακυκλωμένα υλικά. Γνωρίζατε ότι το ανακυκλωμένο γυαλί είναι από τα υλικά που κερδίζουν ολοένα και μεγαλύτερη δημοτικότητα και επιπλέον δημιουργούνται από αυτό εξωφρενικά προϊόντα;

Η εξόρυξη γρανίτη και μαρμάρου, που είναι ένα ευρέως χρησιμοποιούμενο υλικό στο εσωτερικό, είναι μια εξαιρετικά ενεργοβόρα διαδικασία. Δηλ. Η τεχνολογία παραγωγής και οι επιβλαβείς εκπομπές που απελευθερώνονται στη φύση είναι επίσης σημαντικές εδώ.

Οικολογική προετοιμασία και αποθήκευση τροφίμων

Εκτός από τα μόνιμα χαρακτηριστικά της κουζίνας σας, μπορείτε επίσης να ρίξετε μια πιο προσεκτική ματιά στο τι χρησιμοποιείτε για να προετοιμάσετε, να αποθηκεύσετε και να φάτε το φαγητό σας. Αντικαταστήστε τα πλαστικά δοχεία με γυάλινα. Τα γυάλινα δοχεία κατασκευάζονται μία φορά, χρησιμοποιούνται επανειλημμένα μέχρι να σπάσουν και στη συνέχεια ανακυκλώνονται. Το πλαστικό έχει πολύ μικρότερη διάρκεια ζωής από το γυαλί. Επιπλέον, συχνά απελευθερώνει ουσίες στο φαγητό.

Απαλλαγείτε από το εμφιαλωμένο νερό. Μια επιλογή είναι να φτιάξετε ένα σύστημα φιλτραρίσματος στο σπίτι σας. Η επένδυση θα αποδώσει με τον καιρό καθώς θα σταματήσετε να αγοράζετε και να πετάτε μπουκάλια. Επιπλέον, θα είστε σίγουροι για την ποιότητα του νερού σας.

Μερικές φορές δεν είναι η κουζίνα, αλλά ο τρόπος που τη χρησιμοποιούμε που την κάνει λιγότερο φιλική προς το περιβάλλον. Μερικές μικρές αλλαγές μπορούν να κάνουν το μαγείρεμα και την προετοιμασία του φαγητού μια πιο φιλική προς το περιβάλλον διαδικασία.

Κατανάλωση νερού, για παράδειγμα, κατά το πλύσιμο και τον καθαρισμό. Συχνά αφήνουμε τη βρύση ανοιχτή ενώ αναδιατάσσουμε τα πιάτα στο στεγνωτήριο.

 Η ακατάλληλη αποθήκευση τροφίμων οδηγεί σε αλλοίωση και πρόωρη απόρριψή τους. Επίσης, λάβετε υπόψη την ημερομηνία λήξης των συσκευασιών ή καταναλώστε σύμφωνα με τη μέθοδο FIFO - first in, first out. Αυτό θα επηρεάσει επίσης τον προϋπολογισμό σας.

Εκτός από τη χωριστή συλλογή απορριμμάτων, θα μπορούσατε επίσης να τα συλλέξετε σε βιοδιασπώμενες σακούλες σκουπιδιών. Ο σχεδιαστής σας θα σας προσφέρει λύσεις για την τοποθέτηση τόσο κρυφών δοχείων όσο και κουτιών για άνετη αποθήκευση φρούτων και λαχανικών στην κουζίνα σας.

Εξετάστε επίσης την καλλιέργεια μπαχαρικών στο σπίτι. Μια υπέροχη ιδέα για διακόσμηση και φρεσκάρισμα του αέρα. Και θα έχετε πάντα ένα φρέσκο ​​κοτσάνι για το γεύμα σας.

Είτε αλλάζετε τις συσκευές σας είτε αλλάζετε τον τρόπο που σκέφτεστε για το νερό και τα απόβλητα, είναι εύκολο να κάνετε την κουζίνα σας ένα πιο πράσινο, πιο πράσινο μέρος. Μερικά κόλπα, προσοχή και ατομικές αποφάσεις θα φέρουν την απαραίτητη αλλαγή.

Ακολουθησε μας