Γραφείο στο σπίτι ή μέρος για έμπνευση; | Vellea Home

 2019-05-07

Γραφείο στο σπίτι ή μέρος για έμπνευση;

Το σπίτι είναι το μέρος που μοιραζόμαστε με τα αγαπημένα μας πρόσωπα, αλλά και ο χώρος  όπου θέλουμε να βρούμε χρόνο μόνο για τον εαυτό μας. Μερικές φορές πρέπει να ξεφύγουμε από τα πάντα γύρω μας και να παραμείνουμε μόνοι μας, ανενόχλητοι από κανέναν. Από την άλλη πλευρά, όλο και περισσότερα επαγγέλματα επιτρέπουν την απομακρυσμένη εργασία και η δημιουργία ενός χώρου εργασίας στο σπίτι γίνεται επιτακτική. Ακολουθούν μερικές συμβουλές για το πώς να φτιάξετε αυτό το ιδιαίτερο μέρος για εσάς.

Ξεχωριστό δωμάτιο μόνο για εσάς

Είναι υπέροχο αν έχετε ξεχωριστό δωμάτιο. Μπορείτε να το απελευθερώσετε και να το μετατρέψετε σε κομψό γραφείο ή χώρο για έμπνευση που ταιριάζει στο γούστο σας. Η πρώτη ερώτηση που πρέπει να απαντήσετε είναι ακριβώς αυτό πως θα χρησιμοποιήσετε το δωμάτιο. Τι θα κάνετε σε αυτό το δωμάτιο; Έχετε προσωπική επιχείρηση και πελάτες ή θα είναι απλά ένας χώρος για έμπνευση και θα μπαίνουν μόνο τα κοντινά σας άτομα  ; Εσείς οι ίδιος καταλαβαίνετε ότι εάν έχετε μια προσωπική επιχείρηση και καλείτε τους πελάτες, θα πρέπει να δημιουργήσετε μια αίσθηση σοβαρού εργασιακού χώρου. Αυτό δεν σημαίνει, ωστόσο, ότι το γραφείο σας πρέπει να είναι αφιλόξενο και κρύο. Είναι σημαντικό και ποια είναι η δουλειά σας. Για παράδειγμα, αν πουλάτε παρκέ, δεν είναι κατάλληλο να έχετε πλακάκια ή laminate.

Πως να το επιπλώσετε ;

Στο γραφείο στο σπίτι σας, πρέπει να δημιουργήσετε ένα παραγωγικό περιβάλλον εργασίας. Αυτό περιλαμβάνει άνετα και πρακτικά έπιπλα, αξεσουάρ και χρώματα που ταιριάζουν για να σας βοηθήσουν με την παραγωγικότητα. Είναι πολύ σημαντικό να βρείτε ακόμη και ένα αντικείμενο. Αυτό μπορεί να είναι μια αφίσα με κίνητρο προσφορά ή ένα όνειρο πλαισιωμένο. Επιλέξτε ένα γραφείο που διαθέτει άφθονο αποθηκευτικό χώρο για σημαντικά και συχνά χρησιμοποιούμενα αντικείμενα. Συμφωνείτε ότι το γραφείο σας δεν μπορεί να φαίνεται γεμάτο με πράγματα, ακόμα και αν τα χρησιμοποιείτε συνεχώς. Μπορείτε επίσης να βάλετε μια ντουλάπα, αν τα πράγματα είναι παρά πολλά .

Αν υποδέχεστε  πελάτες, σκεφτείτε πού θα καθίσουν ενώ μιλάνε μαζί σας ή πού θα σας περιμένουν.  Για τις συνομιλίες στο γραφείο, τοποθετήστε μια στατική καρέκλα χωρίς ρόδες και προσέξτε το ύψος. Δεν πρέπει να είναι πολύ χαμηλή ή πολύ υψηλή για το γραφείο, ωστόσο όποιος κάθεται μπροστά σας πρέπει να νιώθει άνετα. Ανάλογα με το χώρο που έχετε, μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε μια θέση για ανεπίσημες συνομιλίες με έναν καναπέ ή δύο πολυθρόνες και ένα τραπεζάκι του καφέ. Για παράδειγμα, εάν είστε θεραπευτής, είναι λογικό να δώσετε στο δωμάτιο άνετα έπιπλα για να προδιάθετε σε συνομιλία. Σε διαφορετικές περιπτώσεις, η τοποθεσία του πελάτη μπορεί να είναι το κλειδί για την επιχείρησή σας.

Θέλετε να δημιουργήσετε έναν χώρο , όπου θα περνάτε τον ελεύθερο χρόνο σας ; Αυτό το δωμάτιο μπορεί να είναι ριζικά διαφορετικό από το υπόλοιπο διαμέρισμα. Η λειτουργία αυτού του δωματίου θα είναι η εκπλήρωση των επιθυμιών σας. Δεν θα σας δώσουμε καμία συμβουλή, γιατί ό, τι επινοείτε, δεν θα κάνετε λάθος. Αυτός είναι ο προσωπικός σας χώρος και αν οι εικόνες σας καταπραΰνουν, τότε τα βάζετε παντού.

Χώρος στο μεγάλο δωμάτιο

Επιλέξτε το μεγαλύτερο δωμάτιο για να δημιουργήσετε μια γωνία, αλλά μην παραμελήσετε τη λειτουργία του αυτή τη στιγμή. Δεν θα ήταν βολικό για σας να κάνετε μια γωνιά στο δωμάτιο των παιδιών γιατί θα αναζητούν συνεχώς την προσοχή σας. Σκεφτείτε ακριβώς ποιο μέρος του δωματίου είναι το πιο κατάλληλο . Είναι καλύτερο να βρίσκεστε κοντά σε ένα παράθυρο για να έχετε μια θέα  της έμπνευσης. Επίσης, σκεφτείτε το πιο απομακρυσμένο μέρος από την πόρτα, ώστε οι άνθρωποι να μην περνούν διαρκώς και να αλληλεπιδρούν μεταξύ τους.

Πώς να αποκλείσετε το δωμάτιο;

Οι πιο διαδεδομένοι διαιρέτες δωματίων χρησιμοποιούνται, αλλά τα έπιπλα είναι σίγουρα προτιμότερα. Συνιστούμε ένα Harmony , το οποίο με το σχεδιασμό του είναι ιδανικό και είναι πολύ πρακτικό. Ένα άλλο οπτικό διαχωριστικό που χρησιμοποιούν οι σχεδιαστές σε ένα δωμάτιο με περισσότερες από μία λειτουργίες είναι ο τάπητας. Τοποθετήστε έναν καναπέ ή μια πολυθρόνα με θέα στο παράθυρο και ένα μικρό βοηθητικό τραπέζι. Εάν σκέφτεστε να εργαστείτε σε αυτό το μέρος του δωματίου, θα πρέπει να ταιριάζει με το ύψος του τραπεζιού με τα έπιπλα που επιλέγετε. Η λειτουργία ενός φορητού υπολογιστή μπορεί να είναι επώδυνη και δυσάρεστη αν καθίσετε όλη την ώρα. Και τέλος - είτε εργάζεστε είτε χαλαρώνετε σε αυτό το μέρος, τοποθετήστε ένα φυτό κοντά σας. Θα δώσει φρεσκάδα στο μικρό χώρο, και το πράσινο χρώμα του θα απαλύνει τα μάτια σας.

Και έτσι μπορείτε να καυχηθείτε ήδη στην οικογένεια και τους φίλους σας για τα μεγάλα σχέδιά σας!

Καλή επιτυχία !

Ακολουθησε μας