ΠΟΤΕ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙΣ ΤΟ ΣΤΡΩΜΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ? | Vellea Home

 2022-06-08

ΠΟΤΕ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙΣ ΤΟ ΣΤΡΩΜΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ?

Ο ύπνος είναι μια από τις πιο σημαντικές πτυχές της ανθρώπινης υγείας. Χωρίς ποιοτικό ύπνο, το σώμα δεν μπορεί να ανακτήσει τις δυνάμεις του και ο εγκέφαλος μπορεί να ξεκουραστεί από τα συσσωρευμένα συναισθήματα κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Ένας από τους κύριους παράγοντες για την επίτευξη καλού ύπνου και απόλυτης ξεκούρασης είναι η επιλογή του σωστού στρώματος. Γι' αυτό είναι σημαντικό να επενδύετε στο καλύτερο στρώμα για εσάς και να το αλλάζετε περιοδικά. Εδώ λογικά μπαίνει το ερώτημα πότε να αλλάξω το στρώμα στο σπίτι;

Υπό κανονική χρήση, το στρώμα αλλάζει κάθε 6 έως 8 χρόνια. Αυτό, φυσικά, είναι μια σύσταση, αλλά υπάρχουν ορισμένοι παράγοντες που μπορούν να καθορίσουν εάν το στρώμα είναι ήδη αντικαταστάσιμο.

Σε γενικές γραμμές, έχει έρθει η ώρα για ένα νέο στρώμα εάν υπάρχουν ένας ή περισσότεροι από τους ακόλουθους δείκτες:

  • Όταν το στρώμα χρησιμοποιείται τακτικά για 6-8 χρόνια
  • Όταν αρχίζει να αντανακλάται στην ποιότητα του ύπνου
  • Όταν υπάρχουν ορατά βαθουλώματα ή παραμορφωμένες περιοχές
  • Όταν αρχίζει να κάνει περισσότερους ήχους από το συνηθισμένο - τα στρώματα με ελατήρια αρχίζουν να τρίζουν με την πάροδο του χρόνου
  • Όταν κοιμάστε σε ξενοδοχείο ή επισκέπτεστε φίλους είναι πιο αναζωογονητικό και ικανοποιητικό
  • Όταν το στρώμα καλύπτεται με σκόνη και/ή συσσωρεύονται ακάρεα
  • Όταν ξυπνάτε μετά τον ύπνο δύσκαμπτοι ή/και με πόνους στο σώμα

Βασικά, θα πρέπει να εξετάσετε το ενδεχόμενο να αλλάξετε το στρώμα εάν δεν σας παρέχει πλέον έναν πλήρη και αναζωογονητικό ύπνο. Δεν υπάρχει ακριβής χρόνος για να αποφασίσετε ότι είναι ώρα να αλλάξετε, αλλά αν αρχίσετε να κάνετε την ερώτηση στον εαυτό σας, είναι καλύτερα να το κάνετε νωρίτερα παρά αργότερα.

Παράγοντες που επηρεάζουν τη διάρκεια ζωής του στρώματος

Πολλοί παράγοντες μπορούν να επηρεάσουν τη διάρκεια ζωής ενός στρώματος. Εδώ είναι μερικά από τα βασικά:

Το υλικό του στρώματος

Το υλικό από το οποίο είναι κατασκευασμένο το στρώμα μπορεί να επηρεάσει σημαντικά την αντοχή του. Τα στρώματα με ελατήρια ή εξ ολοκλήρου με αφρό έχουν συνήθως μικρή διάρκεια ζωής, επειδή είναι επιρρεπή σε βαθουλώματα και βαθουλώματα λόγω του βάρους του ανθρώπινου σώματος.

Τα υβριδικά στρώματα σε συνδυασμό με ελατήρια και διαφορετικούς τύπους αφρού είναι γενικά πιο ανθεκτικά γιατί χρησιμοποιούν υλικά καλύτερης ποιότητας. Τα στρώματα λατέξ έχουν τη μεγαλύτερη διάρκεια ζωής, διαρκώντας έως και 8 χρόνια καθημερινής χρήσης. Να προσέχετε πάντα την εγγύηση που προσφέρει η εταιρεία, η οποία θα σας δείξει ξεκάθαρα την αντοχή του στρώματος.

Φροντίδα και συντήρηση

Το στρώμα, όπως και άλλα προϊόντα, έχει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής εάν φροντίζεται τακτικά και έγκαιρα. Αυτό σημαίνει να γυρίζετε το στρώμα κάθε 3 μήνες, εκτός εάν ορίζεται διαφορετικά από τον κατασκευαστή. Μπορείτε επίσης να αγοράσετε ένα προστατευτικό στρώματος που θα σας βοηθήσει να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής του. Και επιλέγοντας ένα κατάλληλο μαξιλάρι θα εξασφαλίσετε τη σωστή θέση του σώματος κατά τη διάρκεια του ύπνου.

 

Μέγεθος και βάρος

Το βάρος σας, καθώς και το βάρος του συντρόφου με τον οποίο μοιράζεστε το κρεβάτι, σίγουρα επηρεάζουν το ποσοστό φθοράς του στρώματος. Τα υπέρβαρα άτομα θα παρατηρήσουν ότι τα στρώματά τους κρεμούν πιο γρήγορα από τα στρώματα που χρησιμοποιούνται από πιο ελαφριά άτομα. Με την ίδια λογική, ένα στρώμα που χρησιμοποιείται από ένα ζευγάρι θα έχει μικρότερη διάρκεια ζωής από ένα ελεύθερο. και περισσότερη στήριξη και παράταση της διάρκειας ζωής του στρώματος, μπορείτε να σκεφτείτε ένα ποιοτικό πλαίσιο στρώματος, που θα σας εγγυηθεί επιπλέον άνεση κατά τη διάρκεια του ύπνου. Συνδυάστε το με μηχανισμό ανύψωσης και χρησιμοποιήστε τον χώρο κάτω από την κρεβατοκάμαρα αποτελεσματικά για την αποθήκευση αντικειμένων.

Παιδιά και κατοικίδια

Εάν μοιράζεστε το κρεβάτι σας με μικρά παιδιά ή κατοικίδια, είναι πολύ πιθανό να χρειάζεται να αλλάζετε το στρώμα σας πιο συχνά. Εκτός από το επιπλέον βάρος, τα παιδιά και τα κατοικίδια συχνά αφήνουν λεκέδες και μπορεί να προκαλέσουν παραμορφώσεις στο στρώμα λόγω άλματος ή άλλων παιχνιδιών.

Αξίζει να επενδύσετε σε ένα νέο στρώμα?

Η απάντηση είναι σχεδόν πάντα ναι. Το νέο στρώμα μπορεί να βελτιώσει την ποιότητα του ύπνου, η οποία με τη σειρά της αντανακλά τη ζωτική ενέργεια και την καλή διάθεση ενός ατόμου, καθώς και τη γενική υγεία. Ακόμα κι αν αναβάλλετε προσωρινά την αγορά ενός νέου στρώματος, να θυμάστε ότι ένα άτομο ξοδεύει σχεδόν το ένα τρίτο της ζωής του στο κρεβάτι και δεν υπάρχει καλύτερη επένδυση για την υγεία από το να εξασφαλίσει έναν καλό ύπνο και πλήρη ξεκούραση.

Ακολουθησε μας