Ψυχολογία των χρωμάτων | Vellea Home

 2018-03-14

Ψυχολογία των χρωμάτων

Το είδος και η χρήση του δωματίου καθορίζει και το χρώμα

Όχι μόνο μια επιστήμη διερευνά τις επιπτώσεις των χρωμάτων στον άνθρωπο και τον τόπο όπου περνάει το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου του, αλλά η ψυχολογία μας δίνει την πιο χρήσιμη καθοδήγηση.

  • Η ψυχολογία χρωμάτων στο εσωτερικό σας συμβουλεύει να χρησιμοποιείτε ζεστούς φυσικούς τόνους - κόκκινο, κίτρινο, μπεζ, καφέ - στο σχεδιασμό της κουζίνας ή του καθιστικού, καθώς σας προδιαθέτουν να επικοινωνείτε.
  • Τα κρύα και ψυχρά χρώματα - μπλε, πράσινο, πορφυρό, απαλύνουν και ταιριάζουν όμορφα στην κρεβατοκάμαρα.
  • Στο μπάνιο, βάλτε λευκές ή παστέλ αποχρώσεις, που σημαίνει καθαρότητα.
  • Το περιβάλλον στο γραφείο ταιριάζει καλύτερα στο πράσινο φάσμα, βοηθά να συγκεντρωθείτε.

    Κόκκινο

Το κόκκινο χρώμα χρησιμοποιείται ευρέως στο σχεδιασμό της κουζίνας, επειδή αυξάνει την όρεξη. Σίγουρα δεν συνιστάται για δωμάτια που χρησιμοποιείτε για χαλάρωση. Το υποσυνείδητο συνδέει το κόκκινο με κάποια απειλή, η προσοχή του είναι οξυμένη και το σώμα προσαρμόζεται σε μια θέση προστασίας.

Από την άλλη πλευρά, λίγο κόκκινο στην κρεβατοκάμαρα μπορεί να έχει θετικό αποτέλεσμα .

Όταν το κόκκινο περιβάλλεται από θερμότερες αποχρώσεις, ο συνδυασμός είναι υπέροχος. Συνδυάζεται θαυμάσια με καφέ.

Καφέ

Θεωρείται ουδέτερο. Δημιουργεί μια αίσθηση φυσικότητας, επειδή βρίσκεται συχνά στη φύση και θυμίζει τη γη. Σχετίζεται με την αίσθηση ασφάλειας και σταθερότητας. Οι συνδυασμοί καφέ χρώματος θα προσθέσουν ζεστασιά και βάθος στο σπίτι σας. Το όμορφο παρκέ και τα έπιπλα σε αυτή τη γκάμα χρωμάτων μιλούν για την λεπτή γεύση του ιδιοκτήτη. Το ξύλο και τα μαλακά υφάσματα σε φυσικές αποχρώσεις δημιουργούν ένα ευχάριστο και ζεστό αποτέλεσμα. Το καφέ αγαπά σίγουρα όλα τα χρώματα, αλλά το μπλε δίνει μια μαγική εκλέπτυνση.

 

Μπλε

Αν θέλετε να δημιουργήσετε μια ατμόσφαιρα εργασίας και διαλογισμού, στροφή προς το μπλε. Μειώνει την αρτηριακή πίεση και τον καρδιακό ρυθμό. Η πολύ φωτεινή απόχρωση αυξάνει την ορατότητα του δωματίου, ένας πολύ καλός τρόπος για να δημιουργήσετε μια αίσθηση ευρυχωρίας και να δώσετε στο μυαλό σας την ελευθερία να βρίσκεται κάπου αλλού.

Εάν στο δωμάτιο μπαινει αρκετό ηλιακό φως, αυτό το χρώμα θα δροσίσει το εσωτερικό. Για εκείνους που πρέπει να μειώσουν την όρεξή τους, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το μπλε στην κουζίνα. Ένας από τους πιο ενδιαφέροντες συνδυασμούς είναι μπλε και πράσινο, αλλά πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί σχετικά με τις αποχρώσεις που θα χρησιμοποιήσετε.

Λευκό

Δημιουργεί μια αίσθηση καθαριότητας αλλά είναι επίσης πολύ απαιτητικό για συντήρηση. Εάν αναζητάτε έναν τρόπο δημιουργίας περισσότερου χώρου, το λευκό χρώμα είναι η καλύτερη λύση. Οι σχεδιαστές προτείνουν ανοιχτά χρώματα για μικρούς χώρους. Μπορείτε να το συνδυάσετε με σχεδόν οποιοδήποτε χρώμα, απλά επιλέξτε τη σωστή απόχρωση του άλλου χρώματος.

Γκρι

Προηγμένη κομψότητα χωρίς συντηρητισμό. Η συναισθηματική ανταπόκριση αυτού του χρώματος εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την απόχρωση. Ένας πιο δροσερός τόνος σε συνδυασμό με το λευκό δημιουργεί μια αναζωογονητική εμφάνιση, ενώ οι πιο σκούρες αποχρώσεις μπορούν να σκουρύνουν το δωμάτιό και τη διάθεσή σας. Η ψυχολογία προειδοποιεί ότι αν οι γκρίζες περιοχές κυριαρχούν στα έπιπλα, κινδυνεύετε να δημιουργήσετε ένα θαμπό περιβάλλον.

Το γκρι είναι η ευκολότερη επιλογή αν έχετε χρωματικές παραλλαγές . Το κίτρινο είναι ένας από τους πιο φρέσκους τόνους που μπορείτε να συνδυάσετε με το γκρι χρώμα.

Κίτρινο

Αποπνέει θετικότητα, κέφι και μπορείτε να σχεδιάσετε δημιουργικά  . Φυσικά, δεν πρέπει να το παρακάνετε με κίτρινο επειδή μπορεί να δράσει στο υποσυνείδητο ως σήμα ανησυχίας. Ο ασφαλέστερος τρόπος να αποφευχθεί το λάθος είναι να το χρησιμοποιήσετε - ένας εγγυημένος τρόπος για να κάνετε ένα δωμάτιο πιο ηλιόλουστο και φιλόξενο. Εάν θέλετε να δημιουργήσετε ένα ευεργετικό δημιουργικό περιβάλλον για τα παιδιά σας, τότε μπορείτε να το συνδυάσετε με μωβ.

Μωβ

Αποπνέει θετικότητα, κέφι και μπορείτε να σχεδιάσετε δημιουργικά  . Φυσικά, δεν πρέπει να το παρακάνετε με κίτρινο επειδή μπορεί να δράσει στο υποσυνείδητο ως σήμα ανησυχίας. Ο ασφαλέστερος τρόπος να αποφευχθεί το λάθος είναι να το χρησιμοποιήσετε - ένας εγγυημένος τρόπος για να κάνετε ένα δωμάτιο πιο ηλιόλουστο και φιλόξενο. Εάν θέλετε να δημιουργήσετε ένα ευεργετικό δημιουργικό περιβάλλον για τα παιδιά σας, τότε μπορείτε να το συνδυάσετε με μωβ.

Μαύρο

Ιδανικά ταιριάζει να εστιάσετε στα επίμερα στοιχεία του δωματίου. Κορνίζες, καθρέπτες, καρέκλες και κηροπήγια να χρησιμοποιήσετε για να τονίσει το γούστο σας. Σε λογικές αναλογίες, είναι ένα ευγενές και καλλιτεχνικό χρώμα. Δεν αξίζει να το χρησιμοποιήσετε, επειδή οι περισσότεροι άνθρωποι τη συνδέουν με κάτι λυπηρό, θλιβερό και καταθλιπτικό. Είναι καλύτερο σε ουδέτερο φόντο και σε εστιασμένο φωτισμό.

Πράσινο

Η αγάπη του πράσινου σε όλες του τις αποχρώσεις είναι σαν τη αγάπη της φύσης. Χαλαρώνει, καταπραΰνει, ανακουφίζει την ένταση από τα μάτια και φέρνει μια αίσθηση πληρότητας. Αυτό είναι ένα από τα χρώματα που μας δίνει την ισχυρότερη σχέση με τη φύση και αυτό μας κάνει να νιώθουμε τόσο καλά. Αυτό το χρώμα είναι κατάλληλο για οποιοδήποτε δωμάτιο στο σπίτι σας και για το γραφείο συνιστούμε να έχετε τουλάχιστον ένα αντικείμενο, λουλούδι, τοίχο ή κάτι πράσινο για να μειώσετε την ένταση.

Εδώ είναι τα τρία βήματα που θα σας βοηθήσουν στην επιλογή χρώματος

  1. Αποφασίστε για ποιο σκοπό θα χρησιμοποιηθεί το δωμάτιο. Ο φυσικός φωτισμός επηρεάζει έντονα την αντίληψη.
  2. Απαντήστε στην ερώτηση "Πώς αισθάνομαι σε αυτό το δωμάτιο;" Ήσυχη και εστιασμένη; Χαλαρή; Ασφαλές; Γεμάτη ενέργεια; Η επιλογή σας εξαρτάται από την επιλογή των εσωτερικών χρωμάτων.
  3. Σκεφτείτε το χρωματισμό των αντικειμένων στο εσωτερικό

Τι τόνο σκοπεύετε να έχουν περσίδες, κορνίζες, κηροπήγια; Και πιο είναι το κατάλληλο χρώμα γιαυτά ;

Ποια χρώματα θα επιλέξετε εξαρτάται επίσης από τα προσωπικά σας συναισθήματα. Δημιουργήστε έναν αρμονικό χώρο σε κάθε δωμάτιο σε σχέση με την προσωπική σας αίσθηση. Η θέση των αντικειμένων συνιστάται να είναι συμμετρική, να εισέρχεται φυσικό φως και λίγο πράσινο θα είναι το τέλειο φινίρισμα. Αυτά τα πράγματα επηρεάζουν ευνοϊκά την αυτοεκτίμηση και τη διάθεση του ανθρώπου.

Κατά τη δημιουργία των επίπλων μας, λαμβάνουμε υπόψη την αντίληψη του εσωτερικού και τις ατομικές προτιμήσεις σας.

Η επιθυμία μας είναι να σας παρέχουμε ένα εσωτερικό χώρο όπου πάντα αισθάνεστε άνετα και ευχάριστα.

Ακολουθησε μας