Πως να εξασφαλίσουμε περισσότερο χώρο στο σπίτι | Vellea Home

 2021-08-03

Πως να εξασφαλίσουμε περισσότερο χώρο στο σπίτι

Ο χώρος στο σπίτι δεν είναι ποτέ αρκετός, αλλά αυτό μπορεί να αλλάξει με τα κατάλληλα έπιπλα αποθήκευσης. Στα καταστήματα επίπλων υπάρχουν διάφορες λύσεις για τη βελτιστοποίηση του χώρου, οι οποίες σας παρέχουν περισσότερες επιλογές για την αποθήκευση των πραγμάτων για να έχετε ένα τακτοποιημένο σπίτι. Δείτε τις συγκεκριμένες προτάσεις μας για περισσότερο ελεύθερο χώρο σε κάθε δωμάτιο στο σπίτι:

ΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ

Οι κουζίνες με μεμονωμένα ντουλάπια είναι μια καλή λύση επειδή μπορείτε να επιλέξετε τον αριθμό, τον τύπο και το χρώμα των ντουλαπιών που χρειάζεστε σύμφωνα με τον χώρο σας για μια πρακτική κουζίνα. Και οι έτοιμες κουζίνες μπορούν να ταιριάζουν στο σπίτι σας εάν έχετε επιλέξει σωστά την περιοχή που θα τοποθεθητεί η κουζίνα.

Όποια και αν είναι η επιλογή της κουζίνας σας, σας συνιστούμε να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή σε ντουλάπια και συρτάρια. Επιλέξτε τον πιο βολικό τρόπο ανοίγματος για να αξιοποιήσετε στο έπακρο το βάθος και να διευκολύνετε την πρόσβαση στα διαθέσιμα σκεύη. Επιπλέον, μπορείτε να προσθέσετε ένα ντουλάπι ή ράφια για να φιλοξενήσετε όλα εκείνα τα πράγματα που με την πρώτη ματιά δεν είναι στη θέση τους. Ένα ανοιχτό τελίωμα με ράφια σε μια ελεύθερη γωνία, εκτός από το ότι θα αλλάξει την όψη της κουζίνας, θα σας προσφέρει επίσης μια επιπλέον «κρυψώνα» για μικρές συσκευές, αξεσουάρ κουζίνας ή ότι άλλο θέλετε.

ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑΡΙΑ

Στην τραπεζαρία, εκτός από τραπέζι φαγητού και καρέκλες τραπεζαρίας, μπορείτε να προσθέσετε μια πρακτική συρταριέρα ή μπουφές στο οποίο μπορείτε να βάλετε τα απαραίτητα όταν υποδέχεστε επισκέπτες. Και σε αυτά είναι καλό να κρατάτε σκεύη, πιάτα ή άλλα χρήσιμα πράγματα. Οι μπουκαλοθήκες είναι επίσης μια καλή επιλογή για εκείνους που τους αρέσει να συνδυάζουν νόστιμο φαγητό με αρωματικό κρασί.

Ένας γωνιακός καναπές κουζίνας στην τραπεζαρία θα σας φέρει επιπλέον φρεσκάδα και άνεση, και συχνά περισσότερο χώρο αποθήκευσης. Κάτω από τα καθίσματα έχουν εκπληκτικό χώρο και ταιριάζουν πραγματικά πολύ, οπότε το δωμάτιο θα φαίνεται σημαντικά μεγαλύτερο και περιποιημένο. Επιπλέον, ορισμένα μοντέλα διαθέτουν λειτουργία "ύπνου" και μπορείτε να βασίζεστε στο εφεδρικό κρεβάτι τους ανά πάσα στιγμή.

ΣΤΟ ΣΑΛΟΝΙ

Το σαλόνι είναι το κέντρο του σπιτιού και αξίζει ιδιαίτερη προσοχή και προσεκτική εξέταση. Δεν συνιστούμε την ακαταστασία στα έπιπλα, επειδή η άνεση είναι πολύ πιο εύκολο να δημιουργηθεί σε ένα ευρύχωρο δωμάτιο ή σε ένα που φαίνεται οπτικά ευρύχωρο. Αντιθέτως, προσεγγίστε όχι μόνο αισθητικά αλλά και ορθολογικά, επιλέγοντας τα σωστά έπιπλα με περισσότερο αποθηκευτικό χώρο.

Οι γωνιακοί καναπέδες είναι μια πρακτική επιλογή για μικρά σαλόνια γιατί καταλαμβάνουν τη γωνία του δωματίου και έτσι εξοικονομούν χώρο. Διατίθενται με διάφορες επιλογές, όπως λειτουργία "ύπνου", με μηχανισμό pull-out ή "click-click", ο οποίος σας παρέχει ένα κρεβάτι για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης. Επιπλέον, ορισμένα μοντέλα έχουν και αποθηκευτικό χώρο που θα σας "δώσουν" πολύτιμο χώρο για την αποθήκευση κουβερτών, παπλωμάτων ή οτιδήποτε άλλο θέλετε να αποθηκεύσετε σε ένα άνετο μέρος.

Η κατάλληλη σύνθεση θα σας προσφέρει έναν ανοιχτό χώρο για οικογενειακές φωτογραφίες, βιβλία και αξεσουάρ και στα συρτάρια μπορείτε να κρατήσετε τα προσωπικά σας αντικείμενα κρυμμένα από τα μάτια των επισκεπτών. Μια εξαιρετική λύση για αυτόν τον σκοπό είναι τα συστήματα από μονάδες, όπου μπορείτε εύκολα να μετακινήσετε κάθε μονάδα μέχρι να βρείτε τον τέλειο συνδυασμό για εσάς ανάλογα με την επιλεγμένη τηλεόραση και τον χώρο που διαθέτετε. Μπορείτε πάντα να προσθέσετε ράφια, τα οποία, εκτός από λειτουργικά και κομψά, είναι επίσης ένας πολύ καλός τρόπος για να διακοσμήσετε άδειους τοίχους.

ΣΤΗΝ ΚΡΕΒΑΤΟΚΑΜΑΡΑ 

Το υπνοδωμάτιο είναι το πιο προσωπικό δωμάτιο στο σπίτι, το οποίο μας γεμίζει ενέργεια και μας προσφέρει έναν καλό ύπνο. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο συνιστάται να μην το γεμίσετε με περιττά πράγματα. Ωστόσο, η οργάνωσή του είναι συχνά μια πρόκληση. Η ντουλάπα είναι το παραδοσιακό έπιπλο στο υπνοδωμάτιο, στα οποία αποθηκεύονται όλα τα καθημερινά ρούχα Ντουλάπες με αποτελεσματική διανομή, όπως τμήματα με κρεμάστρες, ράφια και συρτάρια διαφορετικού βάθους, είναι πιο λειτουργικά.

Ο τακτικός έλεγχος της γκαρνταρόμπας σας και η αφαίρεση των ρούχων που δεν φοράτε πια μπορεί να ελευθερώσει πολύτιμο χώρο. Αν πάλι δυσκολεύεστε να αποχωριστείτε τα αγαπημένα σας ρούχα, προσθέστε συρταριέρα σε κατάλληλο σχέδιο. Με λίγα ακόμη συρτάρια, μπορείτε να επιτύχετε την επιθυμητή σειρά και τακτοποιημένη εμφάνιση της κρεβατοκάμαρας.

Τα κομοδίνα έχουν επίσης την θαυμάσια ικανότητα να αποθηκεύουν πολλά πράγματα. Καλλυντικά, αξεσουάρ ομορφιάς και άλλα μικρά αντικείμενα που θέλετε να φυλάξετε σε ένα συρτάρι. Μεγάλη συμβολή στην τάξη του δωματίου είναι τα κρεβάτια με μηχανισμό ανύψωσης και το επιπλέον μπαούλο σε αυτά, τα οποία θα σας δώσουν περισσότερο χώρο για να αποθηκεύσετε ό, τι αποφασίσετε.

ΣΤΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΔΩΜΑΤΙΟ

Τα πρακτικά έπιπλα στο παιδικό δωμάτιο είναι κάτι περισσότερο από τον κανόνα, επειδή εκεί η τακτοποίηση είναι η πιο δύσκολη. Μια κουκέτα με συρτάρια θα εξασφαλίσει εύκολη αποθήκευση κουβερτών, ρούχων ή παιχνιδιών και θα εξοικονομήσει χώρο στο δωμάτιο. Ένα ευρύχωρο γραφείο με ένα ντουλάπι για σχολικά βιβλία και σημειωματάρια είναι επίσης μια καλή λύση. Εάν δεν είναι αρκετό, μπορείτε να προσθέσετε ένα ράφι ή επιπλέον ράφια για τον τοίχο. Ένα κατάλληλο μέγεθος ντουλάπας είναι απαραίτητο για να παρέχει αρκετό χώρο για τα ρούχα των παιδιών και να δημιουργεί χρήσιμες συνήθειες για την αποθήκευσή τους. Εάν η τακτοποίηση στο δωμάτιο δεν είναι ακόμα στο επιθυμητό επίπεδο, μια πρακτική συρταριέρα θα σας δώσει περισσότερες επιλογές αποθήκευσης. Ρίξτε μια ματιά στις συλλογές για παιδικό δωμάτιο, οι οποίες θα σας προσφέρουν μια ολοκληρωμένη λύση με κρεβάτια και έπιπλα αποθήκευσης, και θα σας εξοικονομήσουν χρόνο.

ΣΤΟ ΔΙΑΔΡΟΜΟ

Μην υποτιμάτε το διάδρομο και τις επιλογές αποθήκευσης, γιατί με αποτελεσματική χρήση του χώρου, μπορεί να γίνει ο μεγαλύτερος συνεργάτης σας ενάντια στο χάος στο σπίτι. Εάν αποφασίσετε να ανανεώσετε εντελώς το διάδρομο, ποντάρετε σε ενσωματωμένες ντουλάπες. Εάν δεν έχετε την ευκαιρία να επανασχεδιάσετε το δωμάτιο, μπορείτε να αντιμετωπίσετε την κατάλληλη ντουλάπα μοντέλου, συρταριέρα ή ράφι. Όταν επιλέγετε μια ντουλάπα για το διάδρομο, προσεγγίστε ακόμη πιο διορατικά, ποντάροντας σε ένα μοντέλο με πατάρι. Με αυτόν τον τρόπο θα κυριαρχήσετε στο ύψος του σπιτιού και όλα τα πράγματα που χρησιμοποιείτε σπάνια, θα μπορείτε να τα βάλετε από πάνω.

Σε στενότερους διαδρόμους, συνιστούμε τη χρήση ντουλαπιών με συρόμενες πόρτες, οι οποίες εξοικονομούν χώρο. Επίσης μια καλή επιλογή είναι να έχετε πόρτες ντουλάπας με καθρέφτες, που θα κάνουν τον χώρο να φαίνεται οπτικά πιο ευρύχωρος και θα μπορείτε να δείχνετε άνετα σε όλο το ύψος όποτε θέλετε. Οι ελαφριές αποχρώσεις στους τοίχους θα δώσουν στο δωμάτιο μια πιο ευρύχωρη και φιλόξενη εμφάνιση και ο καλός φωτισμός θα σας βοηθήσει να βρείτε εύκολα αυτό που ψάχνετε.

Εάν έχετε ένα μικρό διάδρομο, τα ντουλάπια από πορτ μαντώ και παπουτσοθήκες είναι πιθανές επιλογές για την αποθήκευση ενδυμάτων και παπουτσιών. Διαφορετικοί τύποι κρεμάστρες θα ήταν επίσης χρήσιμοι με περιορισμένο χώρο. Εάν είναι επιθυμητό και δυνατό, ένας κατάλληλος καθρέφτης μπορεί να δώσει επιπλέον χαρακτήρα στο δωμάτιο, για να μην ξεχνάμε και τα πρακτικά οφέλη του.

Μια άλλη αποτελεσματική λύση αποθήκευσης είναι οι κονσόλες και μπορούν να τοποθετηθούν σχεδόν οπουδήποτε.

Αυτά είναι άνετα τραπέζια που στέκονται δίπλα στον τοίχο και δημιουργούν μια ζεστή ατμόσφαιρα. Δεν καταλαμβάνουν πολύ χώρο, αλλά έχουν πολλές επιλογές αποθήκευσης με τα ενσωματωμένα συρτάρια τους και το ελεύθερο ράφι τους με χώρο για καλάθια ή κουτιά. Το αν θα τα χρησιμοποιήσετε για διακόσμηση ή θα χρησιμοποιήσετε τη χρήσιμη περιοχή για την αποθήκευση των πραγμάτων είναι προσωπική σας προτίμηση.

Ένα καλά οργανωμένο και τακτοποιημένο σπίτι εξαρτάται από την πρακτική διανομή επίπλων αποθήκευσης σε διαφορετικά δωμάτια. Στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα Έπιπλα  Videnov θα βρείτε διαφορετικές ντουλάπες, ντουλάπια κουζίνας και συρταριέρες για κάθε δωμάτιο, οι οποίες μπορούν να προστεθούν στο ήδη υπάρχον εσωτερικό. Με αυτά μπορείτε να δημιουργήσετε ειδικούς λειτουργικούς χώρους που θα φροντίζουν πλήρως για την τέλια οργάνωση στο σπίτι. Τελικά, οι καλά μελετημένοι χώροι δημιουργούν ζεστασιά και αυξάνουν την ποιότητα ζωής των ενοίκων του σπιτιού.

Ακολουθησε μας