Χρήσιμες συμβουλές για το δωμάτιο του μαθητή | Vellea Home

 2021-08-20

Χρήσιμες συμβουλές για το δωμάτιο του μαθητή

Το παιδικό δωμάτιο είναι ένας χώρος για ύπνο και παιχνίδι. Και όταν έρθει η ώρα για το σχολείο, γίνεται χώρος για τα μαθήματα. Η δημιουργία μιας ευχάριστης ατμόσφαιρας και η προσεκτική επιλογή πρακτικών και όμορφων επίπλων για το παιδικό δωμάτιο μπορούν να κάνουν τη μάθηση εύκολη ως παιχνίδι και τις στιγμές του παιχνιδιού ακόμα πιο διασκεδαστικές και αναζωογονητικές. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η μετατροπή του παιδικού δωματίου σε δωμάτιο μαθητή είναι μια διαδικασία που απαιτεί σαφές σχέδιο και προκαταρκτική έρευνα. Για να επιτύχετε εύκολα την επιθυμητή άνεση και το απαραίτητο περιβάλλον, δείτε τις χρήσιμες συμβουλές μας για την επίπλωση του παιδικού δωματίου.

Σχήματα και χρώματα

Μελέτες αποδεικνύουν ότι διαφορετικά χρώματα και σχήματα έχουν την επίδρασή τους στις αισθήσεις. Μια καλή επιλογή είναι να επιλέξετε τα χρώματα και τα σχήματα των επίπλων σύμφωνα με τον χαρακτήρα του παιδιού σας. Τα συναισθηματικά και πιο ατίθασα παιδιά μπορούν να ανταποκριθούν καλά σε πιο στρογγυλεμένα σχήματα και ευαίσθητα χρώματα. Έχουν ηρεμιστικό αποτέλεσμα και διοχετεύουν την ενέργειά τους στη δουλειά.

Από την άλλη πλευρά, τα ήσυχα παιδιά μπορούν να «ξυπνήσουν» με έντονα χρώματα και γωνιακά σχήματα που διεγείρουν τη διάνοια και προκαλούν τη δημιουργικότητα. Συνιστούμε να βάψετε το ίδιο το παιδικό δωμάτιο σε παστέλ χρώματα, γιατί είναι φρέσκα και φορτίζουν με θετική διάθεση.

Χώρος

Η φόρτωση με πολλά έπιπλα του μαθητικού δωματίου μπορεί να δυσκολέψει το παιδί να κινηθεί ελεύθερα και να προκαλέσει ταλαιπωρία. Το τακτοποιημένο και καθαρό δωμάτιο ευνοεί τη μάθηση και το παιχνίδι. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η τακτοποίηση των επίπλων μπορεί να σας βοηθήσει να αξιοποιήσετε στο έπακρο το δωμάτιο, αφήνοντας αρκετό ελεύθερο χώρο. Η δημιουργία περιοχών είναι μια καλή λύση, καθώς και να χρησιμοποιήσετε πολυμορφικά έπιπλα που εξοικονομούν χώρο.

Περιοχή για εργασίες

Με την έναρξη του σχολικού έτους, η προετοιμασία για τα μαθήματα απαιτεί λιγότερο χρόνο για παιχνίδι και το γραφείο και η καρέκλα μετατοπίζουν τις ελεύθερες δραστηριότητες στο πάτωμα. Για να κάνετε αυτή τη μεταμόρφωση όσο το δυνατόν πιο ομαλή, χρειάζεστε έναν άνετο χώρο εκμάθησης. Αρχικά, σκεφτείτε πού είναι το καλύτερο μέρος για να το τοποθετήσετε στο δωμάτιο. Κοντά στο παράθυρο θα σας εγγυηθεί φυσικό φως κατά τη διάρκεια της ημέρας, το οποίο είναι ευεργετικό για την εργασία και το παιδί μπορεί να κάνει μικρά διαλείμματα, κοιτάζοντας έξω.

Όταν επιλέγετε ένα γραφείο, είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη το ύψος του σε σχέση με το ύψος του παιδιού σας και επίσης να είναι αρκετά μεγάλο για να χωρέσει όλα τα σχολικά βιβλία και τετράδια. Η πρακτική διανομή ντουλαπιών και συρταριών θα σας προσφέρει καλύτερη οργάνωση των σχολικών ειδών, καθώς και την ευκαιρία να διαμορφώσετε χρήσιμες συνήθειες στο παιδί σας να οργανώνει τα πράγματα του.

Η καρέκλα είναι σημαντική για τη σωστή θέση καθίσματος του μαθητή κατά τη διάρκεια της μελέτης. Μια καλή επένδυση είναι μια εργονομική καρέκλα με μηχανισμό και ρυθμιζόμενο ύψος. Με αυτό τον τρόπο, το παιδί θα μπορεί να προσαρμόζει την πιο άνετη θέση όποτε θέλει, γιατί στα σχολικά χρόνια τα παιδιά ψηλώνουν σχετικά γρήγορα.

Χώρος παιχνιδιού

Οποιοσδήποτε ελεύθερος χώρος στο δωμάτιο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για παιχνίδι, εκτός εάν το παιδί έχει συγκεκριμένα ενδιαφέροντα για τα οποία μπορεί να δημιουργήσει ένα τέτοιο μέρος. Αν το παιδί σας είναι σε ηλικία που παίζει ακόμα με παιχνίδια, παζλ ή επιτραπέζια παιχνίδια, τότε καλό είναι να του δώσετε χώρο για να τα αποθηκεύσει. Με μια κατάλληλη συρταριέρα, σύνθεση ή εταζέρα, μπορείτε να δημιουργήσετε τάξη στο δωμάτιο ώστε το παιδί να μάθει να ακολουθεί.

Χώρος ανάπαυσης

Η αποτελεσματική μάθηση συνεπάγεται επίσης πλήρη ξεκούραση. Επομένως, δημιουργήστε μια χαλαρή ατμόσφαιρα για ξεκούραση και ύπνο επιλέγοντας πρακτικά έπιπλα για το παιδικό δωμάτιο. Ένα άνετο κρεβάτι σε συνδυασμό με μια πολυθρόνα μπορεί να κάνει τον χώρο ανάπαυσης ακόμα πιο ευχάριστο και χαλαρωτικό. Είτε το παιδί διαβάζει ένα βιβλίο, ακούει μουσική ή καλεί φίλους στο σπίτι, ο χώρος ανάπαυσης είναι το κλειδί για να νιώσει άνετα στο δωμάτιο του.

Ανάλογα με το φύλο, την ηλικία και τα ενδιαφέροντα του παιδιού μπορείτε να σκεφτείτε διαφορετικές λύσεις για τα χρώματα. Εάν τα παιδιά σας μοιράζονται ένα δωμάτιο, οι κουκέτες είναι μια καλή επιλογή επειδή εξοικονομούν χώρο. Ζωγραφιές, αφίσες ή άλλες διακοσμήσεις θα εξατομικεύσουν το παιδικό δωμάτιο και θα το κάνουν ακόμα πιο ευχάριστο και ζεστό.

Το σχολείο είναι μια σημαντική και μακρά περίοδος στη ζωή κάθε παιδιού, επομένως είναι εξαιρετικά σημαντικό να του δίνουμε αρκετή προσοχή. Ξεκινήστε την προετοιμασία νωρίτερα και δημιουργήστε τον τέλειο χώρο για μάθηση, παιχνίδι και χαλάρωση. Για περισσότερες ιδέες μπορείτε να δείτε τις συλλογές μας για παιδικό δωμάτιο στο ηλεκτρονικό κατάστημα των Επίπλων Videnov.

Ακολουθησε μας